Death Hawks Svart Recordsin talliin, uusi studioalbumi marraskuussa

Bonuksena kiertue Circlen kanssa.
9.9.2015 10:01

Modernia psykedeelistä rockmusiikkia ja vesimiehen ajan estetiikkaa yhdistelevä Death Hawks on solminut levytyssopimuksen Svart Records -levy-yhtiön kanssa. Sun Future Moon -studioalbumi julkaistaan 6. marraskuuta.

– Uusi levy soi entistäkin monipuolisemmin, suuremmin ja kauniimmin. Bändi on onnistuneesti laajentanut ilmaisuaan jokaisella osa-alueella, niin sävellyksissä, soitinnuksessa kuin tematiikassakin. Kappaleissa käsitellään muun muassa antiikin myyttistä astrologiaa ja modernin ihmisen sisäistä avaruutta, laulajakitaristi Teemu Markkula kertoo.

– Yhtyeen soundi on edelleen tunnistettavissa, mutta samalla bändi on siirtynyt uuteen aikaan ja voisin jopa puhua käsitteestä new age. Yksinkertaisimmillaan pyrimme kuitenkin tekemään melodisen, kiehtovan ja arvokkaan studioalbumin.

Sun Future Moon sisältää seuraavat kappaleet:

A1. Hey Ya Sun Ra
A2. Ripe Fruits
A3. Dream Machine
A4. Behind Thyme

B1. Seaweed
B2. Dream Life, Waking Life
B3. Heed The Calling
B4. Wing Wah 
B5. Future Moon
B6. Friend Of Joy

Svart Recordsin Tomi Pulkki kokee orkesterin kehityssuunnan myönteisenä.

– Death Hawks on ehdottomasti luovimpia ja avarakatseisimpia kotimaisia yhtyeitä tällä hetkellä ja orkesterilla on myös samanlainen kansainvälinen asenne kuin meilläkin. Siksi oli mukava huomata, että Death Hawksia kiinnostaa työskennellä kanssamme. Uskon ja toivon, että nyt tuleva kolmas albumi räjäyttää tajuntoja siellä ja täällä.

Death Hawks lähtee uuden levyn julkaisun myötä mittavalle Suomen-kiertueelle vähintäänkin legendaarisen Circlen kanssa. Rundi starttaa Hämeenlinnasta 31. lokakuuta ja päättyy Lahteen noin kuukautta myöhemmin.

– Livesetti tulee koostumaan suureksi osaksi uuden levyn materiaalista, mutta toki täydennämme ohjelmistoa edellisten levyjen kappaleilla. Bändin oma livevisualisti ja äänimies takaavat kokonaisvaltaisen kokemuksen, sanoo Markkula.

Death Hawks & Circle:

31.10 Suistoklubi, Hämeenlinna
06.11. Bar Kino, Pori
07.11. Rytmikorjaamo, Seinäjoki
13.11. Rokumentti, Kerubi, Joensuu
14.11. Rock House Kulma, Kajaani
20.11. Lutakko, Jyväskylä
21.11. Tavastia, Helsinki
26.11. Klubi, Tampere
27.11. Dynamo, Turku
28.11. Torvi, Lahti

Lisää luettavaa