Dee Snider muistelee, miten haastoi Hanoi Rocksin jäsenet tappeluun: ”Kuljin kadulla pesismailan kanssa”

Mediapunch / Shutterstock / AOP

Kappas, tällainenkin tarina on maailman musiikkimediassa kerrottu. Twisted Sisterin laulaja Dee Snider kertoi Metal Hammerille kokemuksistaan erinäisten julkisuuden henkilöiden kanssa, ja asiaa riittää myös Suomen omasta Hanoi Rocksista. Twisted Sisterin ja Hanoin välit olivat ilmeisesti 1980-luvulla aika kehnot.

Tarina kuuluu niin, että nelisenkymmentä vuotta sitten Snider hermostui lehtiä lukiessaan. Sekä Hanoi Rocks että muskelibändi Manowar olivat tahoillaan puhuneet happamia Twisted Sisteristä, ja koska Snider oli kuumaverinen nuorukainen, hän halusi ratkaista asian nyrkein.

”Olin yllättynyt, kun tapasin Manowarin ensi kertaa. Toisin kuin heidän [promokuvissa] öljytyistä vartaloistaan saattoi päätellä, he olivat aika pieniä. Hanoi Rocksin kaverit sen sijaan olivat pitkiä mutta laihoja. Riitelin kummankin bändin kanssa 1980-luvulla”, Snider kertoo.

”Manowar oli sanonut haastattelussa, etteivät he ymmärtäneet, miksi Twisted Sisteristä kohistiin niin paljon. He kutsuivat meitä pelkäksi kapakkabändiksi, joka soitti ’märkä t-paita’ -kisojen taustalla. Hanoi Rocks puolestaan sanoi meitä rumiksi.”

Snider ryhtyi toimeen ja haastoi kummankin bändin julkiseen tappeluun. Haaste julkaistiin brittiläisessä Sounds-lehdessä, joka halusi tehdä kahakasta mehukkaan jutun.

”Kuljin kadulla pesismaila kädessä ja toimittaja Garry Bushell seurasi minua megafonin kanssa. Joitain satoja ihmisiä kerääntyi paikalle, ja naureskelimme heidän kanssaan. Kumpikaan bändi ei saapunut paikalle”, Snider kertoo.

Snider halusi jatkaa ärhentelyä Manowarin kanssa vielä myöhemminkin menemällä yhtyeen keikalle haastamaan riitaa. Asia sovittiin kuitenkin myöhemmin, kun kitaristi Ross the Boss lähetti Sniderille kirjeen, jossa ilmeisesti pahoiteltiin koko jupakkaa.

”Hanoi Rocks puolestaan lähetti lehdistölle kirjeen, jossa sanottiin, että ’rauhaa tyypit, emme tarkoittaneet pahaa, pyydämme anteeksi, olemme kukkaislapsia emmekä halua ongelmia Twisted Sisterin kanssa'”, Snider sanoo.

Ilmeisesti se riitti sitten kuittaamaan tämän asian. Mitenkähän Michael Monroe ja Andy McCoy mahtavat muistaa tämän kuvion?