Deep Purple ja Kiss viimein Rock And Roll Hall Of Fameen?

16.10.2013 09:40

Amerikkalaisinstituutio Rock And Roll Hall Of Fame kelpuuttaa taas uusia artisteja ja yhtyeitä arvostettuun joukkoonsa.

Hall Of Fameen voidaan valita, mikäli artistin tai yhtyeen ensilevytyksestä on kulunut kaksikymmentäviisi vuotta. Toki ehdokkailta vaaditaan myös merkittävää vaikutusta rockmusiikin kehitykseen ja sitä kautta myös historiaan.

Hall Of Famen viisi seuraavaa nimeä ovat selvillä joulukuussa ja varsinainen juhlatilaisuus järjestetään New Yorkissa huhtikuussa 2014.

Tällä kerralla ehdolla ovat muun muassa Nirvana, jonka Love Buzz -debyyttisingle saapui markkinoille marraskuussa 1988. Seattlelaisyhtye saattaa siis päästä Hall Of Fameen niin nopeasti kuin se on mahdollista.

Brittisuuruus Deep Purplen Shades Of Deep Purple -debyyttialbumista taas on kulunut jo 45 vuotta, kun taas Kiss julkaisi ensilevytyksensä vuonna 1974. Molemmat ovat vaikuttaneet rockin kehitykseen huikeasti, mutta Rock And Roll Hall Of Fameen näitä bändejä ei ole syystä tai toisesta kelpuutettu. Kissin Gene Simmons sanoi Rolling Stone -lehdelle äskettäin: ”It’s become a joke”.

Tällä kierroksella Hall Of Fameen ovat ehdolla myös The Paul Butterfield Blues Band, Chic, Peter Gabriel, Hall And Oates, LL Cool J, The Meters, N.W.A., The Replacements, Linda Ronstadt, Cat Stevens, Link Wray, YES ja The Zombies.

Lisää luettavaa