Def Leppard -kitaristi syövästään: ”Halusin näyttää sille keskisormea ja jatkaa eteenpäin”

Vivian Campbell kokeellista hoitoa Hodgkinin tautiinsa.
19.4.2019 11:45

Muun muassa Def Leppardista ja Dio-yhtyeestä tunnetulla Vivian Campbellilla diagnosoitiin Hodgkinin tauti vuonna 2013. Kitaristin imusolmukesyöpää on hoidettu nyt muutaman vuoden ajan kokeellisella pembrolizumabilla, jota annetaan Campbellille suonensisäisesti kolmen viikon välein. Campbell kertoo tuoreessa City Of Hopen haastattelussa hoidon tehonneen hyvin.

”Kemoterapiaan verrattuna se on todella helppoa eikä minulla ole käytännössä ollut lainkaan sivuoireita. Minulle vaikeinta on hoidon aikatauluttaminen, koska matkustan työni vuoksi niin paljon”, Campbell toteaa.

”Tärkeä osa selviytymisessä on ollut se, että olen voinut jatkaa elämääni ja työtäni. Työ pitää minut hengissä. Bändikaverini halusivat minun jäävän kotiin toipumaan, mutta olen jääräpäinen irlantilainen – en koskaan halunnut tehdä niin. Olen aina kieltäytynyt antautumasta syövälle. Halusin näyttää sille keskisormea ja jatkaa eteenpäin.”

”Olen aina ollut tyyppi, jonka lasi on puoliksi täynnä, mutta diagnoosin jälkeen lasini suorastaan tulvii yli. Se muuttaa tapaa, jolla suhtaudut jokaiseen päivääsi ja alat katsoa elämää uudella tavalla. Se muuttaa prioriteetteja. Se on muun muassa auttanut minua tulemaan paremmaksi kitaristiksi ja katsomaan sisimpääni… Se on siis tehnyt minulle myös hyvää. Kun elämä asettaa esteitä eteen, sinulla on kaksi vaihtoehtoa: joko luovutat tai taistelet.”

Lisää luettavaa