Def Leppard -nokkamies muistelee Freddie Mercuryn muistokonsertissa nähtyä esitystä – ”Ne olivat elämäni parhaat minuutit lavalla”

Joe Elliott lauloi taustoja, kun Ian Hunter (kuvassa), David Bowie ja Mick Ronson esittivät Queen-yhtyeen kanssa All The Young Dudes -kappaleen.
5.7.2021 10:35

Marraskuussa 1991 menehtyneelle Queen-nokkamies Freddie Mercurylle järjestettiin massiivinen muistokonsertti Wembleyn stadionilla huhtikuussa 1992. Konsertissa esiintyi pitkä rivi sen hetken suosituimpia rock- ja metalliakteja sekä Queenin jäsenten lähimpiä ystäviä. Omat lyhyet settinsä esittivät muun muassa Metallica, Guns N’ Roses sekä Def Leppard ja konsertin jälkipuoliskolla Queenin kappaleita kävivät laulamassa muun muassa David Bowie, Robert Plant, Roger Daltrey, Seal, George Michael, James Hetfield, Axl Rose ja Elton John.

Def Leppard -solisti Joe Elliott muisteli tuota ikimuistoista iltaa ja konserttia tuoreessa 95.5 KLOS:n New & Approved -ohjelmassa. Def Leppard esitti konsertin alkupuoliskolla pari omaa hittiään sekä Queenin Now I’m Here -kappaleen kitaristi Brian Mayn kanssa ja konsertin jälkipuoliskolla Joe Elliott esitti Queenin, Slashin ja Black Sabbathin Tony Iommin kanssa Tie Your Mother Downin sekä lauloi taustoja  Ian Hunterin, David Bowien ja Mick Ronsonin esittäessä Mott The Hooplen All The Young Dudes -kappaleen. Erityisesti tämä viimeksi mainittu esitys on jäänyt hyvin Elliottin mieleen.

”Kaikella kunnioituksella kaikkea kohtaan, mitä [Def Leppard] on koskaan tehnyt, mutta ne olivat elämäni parhaat minuutit lavalla, kun sain olla osana sitä numeroa. Syitä on monia. Juhlistimme Freddie Mercuryn elämää ja levitimme AIDS-tietoisuutta maailmalle. Bändimme oli konsertin aikana listaykkösenä kaikkialla Adrenalizen ja Let’s Get Rockedin kanssa. Paikalla oli monia musiikillisia sankareitamme – tietenkin kaikki Queenin loput jäsenet, Tony Iommi soitti komppikitaraa lähes koko [toisen puoliskon]. Ja kaikki ne laulajat – Daltrey, Plant, niin edelleen”, Elliott muistelee.

”Mutta kun seisoimme lavalla ja esitimme kappaleen, jota pidän sukupolvemme anthemina, oli jotain uskomatonta. Siellä oli Queen, Mick Ronson kitarassa, Bowie soittamassa saksofonia ja Ian Hunter lauloi. Kun Brian kysyi minulta, haluanko tulla lavalle laulamaan taustoja, vastasin, että yritäkin estää minua! Nappasin myös Philin (Collen, Def Leppard -kitaristi) kainalooni, vaikka hän olikin aluksi vastahakoinen. Mutta sanoin hänelle, että tulet ikuisesti katumaan jos et nyt tule lavalle. Menimme ja lauloimme samaan mikkiin Brian Mayn kanssa, josta oli jo vuosikymmen aiemmin tullut hyvä ystävämme.”

”Se hetki oli taianomainen. Sitä ei voi korvata mikään. Voin tehdä uskomattomia asioita tästä eteenpäin kunnes emme voi enää jatkaa ja olemme tehneetkin paljon uskomattomia juttuja sitten vuoden 1979, jolloin koko homma alkoi. Mutta ne neljä minuuttia on se kirsikka tämän jättimäisen kakun päällä. Ihokarvani nousevat nytkin pystyyn, kun puhun siitä. Oli hienoa olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan.”

Lisää luettavaa