Deftones-kitaristi ei olisi halunnut soittaa uudella levyllä: ”Bändi kulkee tällä hetkellä eri suuntaan kuin minä”

Deftones perustettiin Kalifornian Sacramentossa vuonna 1988.

Tyypillisesti yhtyeet promoavat viimeisintä albumiaan sanomalla sitä bändin parhaaksi. Deftones-kitaristi Stephen Carpenter on kuitenkin antanut varsin suorasanaisen ja erilaisen haastattelun Ultimate Guitar -nettisaitille. Carpenterilla oli kuulemma suuria vaikeuksia innostua 8. huhtikuuta julkaistavan Gore-albumin kappaleista.

”Suurin ylpeyden aiheeni tämän levyn kitaroissa on ylipäänsä levyllä soittaminen. Olin aluksi todella haluton soittamaan niitä kappaleita, minulla oli suuria vaikeuksia innostua ja päästä niihin sisälle”, Carpenter vastaa uuden levyn kohokohdista kysyttäessä.

Raskaasta metallista pitävä Carpenter mainitsee muun muassa Meshuggahin yhdeksi suureksi suosikikseen, joten on helppo kuvitella, ettei Deftonesin tunnelmoiva materiaali välttämättä innosta.

”Sävellysvaiheessa muilta kavereilta tuli ideoita, joista en ollut yhtään kiinnostunut. Ne eivät olleet sitä tyyliä tai soundia, johon meidän olisi mielestäni pitänyt mennä. Muu bändi menee tällä hetkellä eri suuntaan kuin minä.”

Vaikka välillä onkin vaikeaa, Carpenter ei kuitenkaan ole lähtemässä bändistä, jota on ollut perustamassa.

”Suurin osa ajasta on mahtavaa. Tämä levy oli kuitenkin yhtä taistelua. Aika näyttää miten tästä eteenpäin. Tiedän kuitenkin mitä haluan tehdä ja mitä ehdottomasti taas en suostu jatkossa tekemään. En halua tehdä mitään, mitä en voi allekirjoittaa.”

Niin, aika todellakin näyttää. Deftones aloittaa Goren tiimoilta keikkailun maaliskuussa ja kiertää pitkälle syksyyn.