Devin Townsend sanoo kieltäytyneensä mahdollisuudesta astua Judas Priest -laulaja Rob Halfordin saappaisiin – ”Minut olisi ristiinnaulittu”

5.1.2023 22:17

Judas Priestissä vapautui 1990-luvulla laulajan paikka, kun keulakuva Rob Halford suuntasi uusiin seikkailuihin huikean Painkiller-albumin jälkeen. Metallijumala oli lopulta poissa Priest-kuvioista vuodesta 1992 aina vuoteen 2003 saakka. Tuuraajaaksi löydettiin Tim ’Ripper’ Owens vuonna 1996, mutta asiat olisivat voineet mennä toisinkin.

SDR Show’n haastattelussa progemetallinero Devin Townsend sanoo nimittäin saaneensa aikoinaan kutsun koe-esiintyä Priestille.

”Kyllä, teknisesti ottaen näin tapahtui, mutta eivät he tulleet minua kotoani hakemaan”, Townsend selittää. ”He lähettivät kutsun monille eri laulajille – Nevermoren Warrel [Dane], minä ja pari muuta saivat tämän [logolla] varustetun kirjeen.”

Townsend oli tuolloin niittänyt mainetta kitaravirtuoosi Steve Vain yhtyeen laulajana sekä brittiläisen The Wildheartsin riveissä. Laulaja-kitaristi päätyi tunnetusti perustamaan myöhemmin Strapping Young Ladin ja siirtyi siitä polveilevalle soolouralleen. Koe-esiintymiskutsu teki kuitenkin mieheen vaikutuksen.

”[Vuoden 1979 Judas Priest -livelevy] Unleashed In The East oli minulle silloin sitä kuuminta hottia, joten se että… mutta muistan myös ajatelleeni, että päädyin laulamaan Steven myötä. Opettelin laulamaan, koska olin kitaristi ja suurin osa laulajista joille koe-esiinnyin, eivät vain samaistuneet tekemisiini.”

Townsend epäilee, ettei hänellä olisi ollut juuri mahdollisuuksia, vaikka olisikin lähtenyt tavoittelemaan paikkaa Priestin keulilta.

”Tekniikkani oli niin ala-arvoinen, että jos olisin päätynyt tuon kokoluokan odotuksilla varustettuun tilanteeseen, että minun pitäisi laulaa kuin Rob Halford… minut olisi ristiinnaulittu.”

Lisää luettavaa