Diablo tulee taas! Uuden albumin nimi ja kappalelista julki, ensi vuoden kiertuepäivät selvillä

Iloisia uutisia kotimaan metalliyleisölle! Diablon seitsemäs studioalbumi When All the Rivers Are Silent julkaistaan perjantaina 25. helmikuuta 2022. Tänä aamuna saatiin julki runsaasti infoa tulevasta levystä sekä kiertuepäivät päälle.

Tiedotteen mukaan yhtye suuntaa tulevalla albumilla juurilleen meren äärelle, kitaristiparivaljakko Rainer Nygårdin ja Marko Utriaisen kotimaisemiin Kalajoelle. ”Tarinoissa kynttilä palaa molemmista päistä, mutta taidot eivät riitä käsijarrun vetämiseen”, tiedotteessa maalaillaan.

”Harhamme kaikkivoipaisuudesta, huhutasoisen tiedon valjastaminen vihanpidon välikappaleeksi, huomiotalouden lihamylly, addiktiot ja mielen myrskytuulet. Siinäpä lyhykäisyydessään koordinaatit tälle levylle. Itselleni on vain jotenkin luontevampaa ammentaa näistä ihmiselon karikoista ja pistää sellaiseen nimensä alle. Kokemusasiantuntijan äänellähän tässä puhutaan”, yhtyeen nokkamies Rainer Nygård kertoo.

Levyn kappalelista, kansikuva ja ensi vuoden kiertuepäivät on listattu alle. Albumilta on julkaistu tähän mennessä kaksi singleä, Grace Under Pressure ja The Extinctionist.

When All the Rivers Are Silent -kiertue:
11.3. Sawohouse Underground, Kuopio
12.3. Pato Areena, Kouvola
17.3. Klubi, Tampere
18.3. Lutakko, Jyväskylä
19.3. Rytmikorjaamo, Seinäjoki
24.3. Tavastia, Helsinki
25.3. Finlandia – klubi, Lahti
26.3. Wilhelm Club & Bar, Mikkeli
1.4. Amarillo, Kotka
2.4. Apollo, Turku
15.4. Basso Club, Oulu
16.4. WS -Arena, Vaasa
29.4. Ravintola Kerubi, Joensuu
30.4. Tuiskula, Nivala

Kappalelista ja kansi:
1. The Well of Grief
2. Unhola
3. Grace Under Pressure
4. Jack of All Mistakes
5. Titan
6. The Stranger
7. The Extinctionist
8. Shackles of Fear
9. Parathon
10. When the Rivers Are Silent