Dingo-elokuvan kuvaukset alkavat – Neumannin ja muiden Dingo-muusikoiden näyttelijät julki

19.9.2023 11:05

Dingon tarinan kertovan Levoton Tuhkimo -elokuvan kuvaukset alkavat Porissa tänään. Mari Rantasilan ohjaama elokuva on tarkoitus saada ensi-iltaan syksyllä 2024, ja teosta kuvataan syksyn mittaan myös Helsingissä. Nyt tuotantoyhtiö julkistaa osan elokuvan näyttelijäkaartista, ja kuvaakin on roolihahmoista nähtävänä.

Elokuva kerrotaan Nipa Neumannin näkökulmasta, ja Neumannin osaan on kiinnitetty Saku Taittonen. Teatterikorkeakoulussa opiskeleva Taittonen on nähty muun muassa Helsingin Kaupunginteatterin näytelmässä Nimetön sekä tv-sarjassa Helsinki-syndrooma. Pepe Laaksosta näyttelee Alvari Stenbäck, Jarkko Eveä Mauno Terävä, Pete Nuotiota Samuel Kujala, Jonttu Virtaa Emil Kihlström ja Juha ”Quuppa” Seittosta Valtteri Lehtinen. Neumannin tyttöystävää Marikaa näyttelee Ronja Keiramo. Lisää näyttelijäjulkistuksia kerrotaan myöhemmin.

”Olen syntynyt 90-luvulla ja tiennyt aina Dingon sekä kuullut lukuisia kertoja Autiotalot ja Levottomat tuhkimot. Dingo-ilmiö tuo tietenkin näyttelijätyöhön painetta. En ole kuitenkaan tekemässä suoranaista imitaatiota Nipasta. Omaksun toki hänen ulkokuortaan, tapojaan ja maneereitaan. Draama syntyy kuitenkin kulissien takaisista tapahtumista, päähenkilön arjesta ja ihmissuhteista, ja sen tulen suodattamaan oman tulkintani kautta”, Saku Taittonen kertoo tiedotteessa.

”Olen todella tyytyväinen näyttelijävalintoihin ja siihen, että saamme tuoda valkokankaalle monia uusia tuttavuuksia. Pidimme bändin roolitukseen monivaiheisen koekuvauksen, jotta löytyisi juuri ne näyttelijät, joilla yhteistyö toimii keskenään parhaiten. Oli myös tärkeää, että näyttelijöillä on läheinen suhde musiikkiin. Kuvauksia edelsi pitkä harjoitusjakso. On hienoa aloittaa nyt kuvaukset syntymäkaupungissani Porissa, jossa asuin 18-vuotiaaksi asti. Erityisen upeaa on, että elokuvassa puhutaan kotimurrettani Poria, jonka käsikirjoittaja Hanna Leivonniemi on taitavasti kirjoittanut tarinaan”, ohjaaja Rantasila puolestaan toteaa.

Levoton Tuhkimo keskittyy yhtyeen räjähdysmäiseen läpimurtoon, suursuosioon ja äkilliseen tuhoon. Tarinassa avataan Neumannin henkilökohtaista elämää Dingomanian keskellä. Elokuva käsittelee myös sukupolvien välistä ketjua sekä hyväksynnän ja hylkäämisen teemoja. Vaikka elokuva on saanut inspiraationsa tosielämästä, on se silti fiktiivinen teos.

Lisää luettavaa