Dingon tarina siirretään valkokankaalle – Kuvaukset alkavat syksyllä

Levoton Tuhkimo -elokuvan ohjaa Mari Rantasila.
15.3.2023 12:22
Dingo Helsinki TV:llä juhlimassa Music Boxin Suomi specialia vuonna 1985. Takarivissä (vas) rumpali Juha (Quuppa, Keijo Q) Seittonen, laulaja Pertti Nieminen alias Nipa Neumann ja basisti Pertti (Pepe) Laaksonen. Edessä (vas) kitaristi Jouni (Jonttu) Virta ja kosketinsoittaja Veli-Pekka (Pete) Nuotio.
Ari Ojala, Lehtikuva

Yli 500 000 levyä myyneen, Suomessa ennennäkemätöntä teinihysteriaa 1980-luvulla synnyttäneen Dingo-yhtyeen tarina ikuistetaan elokuvaksi. Ensi vuonna ensi-iltaan tulevan Levoton Tuhkimo -elokuvan ohjaa Mari Rantasila ja sen on käsikirjoittanut Hanna Leivonniemi.

Elokuva käy läpi bändin läpimurron ja suosion sekä äkillisen tuhon keulakuva Pertti ”Nipa” Neumannin silmin. Tarinassa avataan myös Neumannin henkilökohtaista elämää Dingomanian keskellä sekä laulajan isäsuhdetta ja sitä kautta hyväksynnän ja hylkäämisen teemoja.

”Dingon tarina ansaitsee tulla kerrotuksi tällä tavoin paitsi yhtyeen faneille myös jälkipolville. Bändin merkitys koko pop-kulttuurille on kiistaton. Biisit soivat edelleen niin radioissa, tanssilattioilla, cover-yhtyeiden keikoilla kuin karaokessa. Odotan innolla näkeväni lopputuloksen valkokankaalla. Tämä on itselleni henkilökohtaisesti tärkeä projekti, matka menneisyyteen ja paluu tulevaisuuteen”, Neumann kommentoi.

Elokuvan kuvaukset alkavat syksyllä Porissa. Näyttelijävalinnat julkistetaan myöhemmin tänä vuonna.

Lisää luettavaa