Dokumentti ajasta kun Eurooppa vielä tanssi ja oli lähekkäin – Jaakko Laitiselta & Väärältä rahalta reissuvideo vapun kunniaksi

Vauhdikas video kuvattiin alkukesväästä Saksassa, Sveitsissä, Tsekissä ja Itävallassa.

Jaakko Laitinen & Väärä raha julkaisee näin vapun kunniaksi uuden musiikkivideon kappaleelle Lähdön kyyneleet. Videon on ohjannut ja tehnyt yhtyeen uusin jäsen Ilkka Arola, joka on myös säveltänyt kappaleen. Reissuvideo on kuvattu helmi-maaliskuun vaihteessa yhtyeen levyjulkkarikiertueella Saksassa, Sveitsissä, Tsekissä ja Itävallassa juuri ennen maailmanlaajuisen koronapandemian lamaannuttavaa iskua.

Video on kuin dokumentti ajasta kun Eurooppa vielä tanssi ja oli lähekkäin, vieden katsojan bändin mukana bäkkäreille, jatkoille, hotellihuoneisiin, huoltoasemille ja autobahnaa kyntäviin alta hajoaviin keikkapakuihin. Väärän rahan helmikuussa julkaistulta Börek-albumilta löytyvän kappaleen sanoitus puolestaan pursuaa katkeransuloista kaipuuta ja lähdön ikävää sekä toisaalta toivoa paremmasta tulevaisuudesta jälleenkohtaamisen merkeissä.

”Tuo sanoituksen muutama laini kyllä kosketti jo heti ensi kuulemalta henkilökohtaisella tasolla: olen oikeasti usein itku silmässä lähtenyt kotoa lasten luota ’kun trumpetin on aika soittaa’. Keikkamuusikon ja perheenisän välistä tunteikasta kädenvääntöä, rakastan molempia! Lähdöt on vaikeita, mut se on reissumiehen tehtävä”, kommentoi Ilkka Arola kappaletta.