Dolly Parton, 77, ei aio jäädä eläkkeelle – ”Toivon mukaan kuolen lavalle…”

Laulajaikonilla on kohta takanaan 70 vuotta musiikin parissa - eikä loppua näy.
17.7.2023 13:59

Jo kymmenvuotiaana uraa tehnyt kantrilegenda Dolly Parton julkaisi ensimmäisen albuminsa vuonna 1967 ja marraskuussa ilmestyy järjestyksessään 49. (!) pitkäsoitto Rockstar, jolla Parton kokeilee siipiään ensimmäistä kertaa rockmusiikin saralla. 77-vuotiaalla Partonilla on siis takanaan pitkä, tuottelias ja värikäs ura eikä loppua ole ihan heti näköpiirissä, mikäli se vain Partonista itsestään on kiinni.

”En koskaan jää eläkkeelle! Toivon mukaan kuolen lavalle kesken kappaleen – jonka toivottavasti olen itse kirjoittanut – jonain päivänä. Sillä tavalla toivon lähteväni. Vaan eipä siihen itsellä hirveästi ole sananvaltaa, joten aion tehdä heinää niin kauan kuin aurinko vielä paistaa”, Parton lohkaisi hiljattain Ken Brucen Greatest Hits Radion haastattelussa.

”Kunhan vain pystyn tekemään töitä, minun ja mieheni terveys on kunnossa, en näe mitään muuta syytä lopettaa.”

Pitkistä kiertueista tämä on sentään luopunut, vaikka eläkepäivät eivät Partonin suunnitelmiin kuulukaan.

”Teen yhä erityiskeikkoja siellä täällä, kuten vaikkapa festarivetoja tai pitkiä viikonloppuja jossain. Mutta mitä kunnon kiertueisiin tulee, ne päivät ovat pitkälti jo takana. Jotta kiertueet olisivat tuottoisia ja menestyksekkäitä, tien päällä tulisi olla todella kauan ja tällä iällä minulla ei ole yhtään vuosia hukattavana.”

Marraskuun 19. ilmestyvä Rockstar sisältää sekä Partonin omaa tuotantoa että covereita klassikoista kuten The Policen Every Breath You Take, Princen Purple Rain, The Rolling Stonesin (I Can’t Get No) Satisfaction, Lynyrd Skynyrdin Free Bird ja The Beatlesin Let It Be. Mukana on myös pitkä lista tunnettuja vieraita Mick Jaggerista ja Keith Richardsista John Fogertyn, Debbie Harryn, Elton Johnin ja Rob Halfordin kautta Miley Cyrusiin, Pinkiin ja Brandi Carlileen.

Lisää luettavaa