Huijarit mainostivat ihmeparantavia kannabiskarkkeja Dolly Partonin nimellä ja kasvoilla – Laulajan sometiimiltä naseva kuittaus

2.2.2023 11:44

Kuten tiedetään, netti on täynnä jos jonkinlaisia koijareita ja huijareita, joille kaikki keinot ovat sallittuja. Hiljattain eri sivustoille alkoi esimerkiksi ilmaantua mainoksia, jossa kantrilaulajalegenda Dolly Parton esittelee omaa nimeään kantavia CBD- ja ketonallekarkkeja, joiden sanotaan muun muassa auttavan nivelkipuihin, nukahtamisvaikeuksiin ja parantavan jopa dementian. Mainokset johtivat erehdyttävästi Fox Newsin nettisivujen näköiselle huijaussivustolle, jolla Foxin toimittaja haastattelee ihmeparantavia nallekarkkeja maasta taivaaseen hehkuttavaa Partonia. Todellisuudessa tällaista haastattelua ei ole koskaan tehty.

Kyseinen mainoskampanja, jonka muun muassa faktantarkistussivusto Snopes on osoittanut huijaukseksi, on kuitenkin sen verran vakuuttavasti toteutettu, että useat ovat siihen jopa haksahtaneet. Sen vuoksi Partonin sometiimi katsoi parhaaksi julkaista laulajan sosiaalisissa medioissa tiedotteen, jossa tehdään selväksi, ettei Partonilla ole todellisuudessa mitään tekemistä näiden ihmemakeisten kanssa.

”Dolly Parton ei tee yhteistyötä, ei tue eikä liity mitenkään mihinkään keto- tai CBD-nallekarkkituotteisiin. Hän on enemmänkin kakku-, keksi- ja maissileipäihmisiä”, Partonin some-tiimin viestissä kuitataan.

Parton ei suinkaan ole ainoa julkisuuden henkilö, jota on käytetty vastaavissa huijauksessa. Myös esimerkiksi Partonin kantrikollegojen Blake Sheltonin ja Reba McIntiren nimillä ja kasvoilla on mainostettu CBD- ja ketotuotteita. Kannattaa siis olla skarppina siellä netissä ja varsinkin somessa surffaillessa!

Lisää luettavaa