Doom metal -pioneeri Saint Vitusin alkuperäisbasisti Mark Adams on kuollut

Parkinsonia sairastanut Adams oli kuollessaan 64-vuotias.
26.5.2023 18:35

Amerikkalaisen doom metal -legenda Saint Vitusin perustajiin kuulunut basisti Mark Adams menehtyi 23. toukokuuta. Parkinsonin tautia sairastanut Adams oli kuollessaan 64-vuotias. Suru-uutisen on vahvistanut Saint Vitus -kitaristi Dave Chandler. Myös yhtyeen nykyinen rumpali Henry Vasquez kertoi asiasta sosiaalisessa mediassa.

”Tämä on vaikein asia, jonka olen koskaan joutunut pukemaan sanoiksi. Sain tietää asiasta viime yönä. En pysty sanomaan sitä ääneen. Sydän särkyneenä ilmoitan, että paras ystäväni Mark Adams on nukkunut pois”, Blabbermouth raportoi Chandlerin kirjoittaneen.

”Mark oli paras tyyppi, jonka koskaan tapasin. Hän oli kiltti kaikille, jopa niille, jotka tekivät hänelle vääryyksiä. Hän ei koskaan sanonut mitään pahaa kenestäkään vaan löysi kaikesta aina jotain hyvää, oli tilanne miten paha tahansa. Oli mahtavaa saada olla hänenlaisensa seurassa. Mikään ei ole enää koskaan ennallaan.”

Adams, Chandler ja rumpali Armando Acosta perustivat vuonna 1978 Tyrant-nimisen yhtyeen, joka vaihtoi 1980 nimekseen Saint Vitus Black Sabbathin St. Vitus Dance -kappaleen innoittamana. Muun muassa Black Sabbathista, Judas Priestista, Blue Cheeristä ja Blue Öyster Cultista inspiraatiota ammentanut yhtye luetaan ensimmäisten doom metal -yhtyeiden joukkoon. Yhtye hajosi vuonna 1996, mutta aktivoitui uudelleen yksittäiselle keikalle vuonna 2003 ja pidempiaikaisesti taas  2008. Adams jäi bändistä sivuun vuonna 2016 terveysongelmiensa vuoksi ja hänen tilalleen tuli Patrick Bruders (ex-Crowbar, ex-Down, ex-Goatwhore).

Lisää luettavaa