Doro Pesch kertoo saaneensa osan Lemmy Kilmisterin tuhkista – ”Liikuttava ja koskettava ele”

Lemmyn tuhkat jaettiin tämän läheisimmille ystäville.
10.5.2021 09:03

Uutisoimme taannoin, että Motörheadin edesmenneen nokkamiehen Lemmy Kilmisterin viimeisiin toiveisiin kuului, että hänet tuhkataan ja tuhkat jaetaan tämän kaikkein läheisimmille ystäville pienissä luodin muotoisissa uurnissa. Tällaiset luodit lähetettiin muun muassa Ugly Kid Joen Whitfield Cranelle sekä MTV:n Headbanger’s Ball -ohjelmaa juontaneelle Riki Rachtmanille.

Nyt laulaja Doro Pesch kertoo tuoreessa Inside With Paulo Baronin haastattelussa, että myös hän sai tällaisen Lemmyn tuhkaa sisältävän luodin. Lemmy ja Doro olivatkin hyvin läheisiä; Lemmy muun muassa kirjoitti Dorolle kappaleita tämän sooloalbumeille ja kaksikko myös duetoi niin levyllä kuin keikoillakin. Doro on muun muassa mukana Motörheadin 25-vuotisjuhlakonsertissa kuvatulla keikkataltioinnilla laulamassa Born To Raise Hell -kappaletta yhdessä Whitfield Cranen kanssa.

”Kaksi viikkoa sitten sain tämän pienen laatikon Amerikasta. Se lähetettiin äitini osoitteeseen. Olin silloin Saksassa ja äitini soitti: ’Hei, odotatko jotain pakettia? Pitäisikö minun avata se?’. Käskin hänen avata paketin – ’Täällä on kirje ja joku pieni laatikko. Se on kai joku koru’, hän sanoi. Se oli luoti, jossa oli Lemmyn tuhkaa”, Doro selitti.

”Olin kuolla siihen paikkaan. Se oli todella hämmästyttävää. Sitten kuulin, että Lemmy oli tehnyt listan läheisistä ystävistään ja perheenjäsenistään, joille hän halusi jakaa tuhkansa. Ja nyt minulla oli sellainen luoti. Se veti sanattomaksi. Se oli hyvin liikuttava ja koskettava ele. Kirjeessä todettiin, että ’Hän piti sinusta kovasti’ tai jotain siihen suuntaan, ja se tuntui hyvältä. Se antaa minulle motivaatiota jatkaa seuraavat sata vuotta ja rokata fanien kanssa. Sain siitä todella paljon rakkautta ja energiaa.”

Lisää luettavaa