Ex-Motörhead-rumpali saa lohtua bändin livenauhoista – ”Voin käytännössä nähdä ja kuulla Lemmyn edessäni, ja se saa minut iloiseksi”

Entinen Motörhead-rumpali Mikkey Dee jutusteli Motörhead-leirin yhteishengestä Full Metal Jackien tuoreessa haastattelussa. Mies muisteli musiikillista kemiaansa kitaristi Phil Campbellin ja Lemmy Kilmisterin kanssa aivan erityisellä lämmöllä.

”Toimimme niin hyvin kimpassa nähdäkseni siksi, että olimme kolme erilaista persoonaa, eri ideoilla ja haluilla, mutta meillä synkkasi yhteen todella hyvin”, Dee sanoo. ”Toimimme fantastisesti yhdessä. Meillä oli keskustelumme, mutta päädyimme lopulta mielettömään toveruuteen ja toistemme kunnioitukseen, mikä oli mahtavaa. Oli hyvin helppoa työskennellä yhdessä, sillä me kaikki halusimme samaa ja meillä oli melkeinpä yhteinen visio. Menimme siis samaan suuntaan. Se oli hienoa. Vuosien varrella meistä tuli aina vain tiukempi yksikkö.”

Mies keskusteli myös Motörheadin tuoreesta Louder Than Noise… Live In Berlin -livetallenteesta. Rumpalilta kysyttiin aiheeseen liittyen, tunteeko hän enemmän surua vai iloa, vai kenties molempia, vanhoja keikkatallenteita katsellessaan.

”En ainakaan surua, sillä meillä oli mahtavia vuosia yhdessä. Sitä vain tuntee ylpeyttä tuosta kaikesta. Kaipaan Lemmyä suuresti, mutta teimme yhdessä niin paljon hyviä juttuja. Kun julkaisemme jotain tämänkaltaista, se on vain, että ’Vau’, se on mahtavaa.  Kuuntelen tallennetta ja tuumin, että ’Vau. Soitimme tämän ja tuon kappaleen.’ Unohdimme jo tarkan settilistan. Sitä aina yllättyy, kuinka hyvä show olikaan, ja voit miltei haistaa areenan ja tuntea millaista siellä oli.”

”Tottakai se muistuttaa Lemmystä ja siitä, kuinka hyvin meillä meni”, Dee jatkaa. ”Mutta se ei saa minua surulliseksi. Minä vain yksinkertaisesti kaipaan häntä. Tapaan ajatella Lemmyä täysin positiivisessa valossa. Tai en vain yritä, sillä meillä oli niin hauskaa, ja teimme niin paljon yhdessä. Vaalin noita muistoja ja yhdessä luomaamme historiaa. Olisi karmeaa, jos olisin heti ihan surkeana kun kuulen Lemmyn nimen tai kun teemme jotain Motörheadiin liittyvää. Niinpä hymyilen kuunnellessani tätä. Ajattelen, että ’Vau. Me teimme jotain mahtavaa.’ Voin käytännössä nähdä ja kuulla Lemmyn edessäni, ja se saa minut iloiseksi.”

Lemmy menehtyi 28. joulukuuta 2015, vain kaksi päivää saamansa syöpädiagnoosin jälkeen. Dee on soittanut Scorpionsin riveissä vuodesta 2016.