Drake rikkoi The Beatlesin yli 50 vuotta hallussa pitämän listaennätyksen

Räppäristä tuli artisti, joka on saanut eniten kappaleita Billboardin Hot 100 -listan top vitoseen.
16.8.2022 09:59

Räppäri Drake on rikkonut The Beatles -yhtyeen yli 50 ajan hallussaan pitämän Billboard-listaennätyksen. Draken, DJ Khaledin ja Lil Babyn yhteissingle Staying Alive nousi julkaisuviikollaan Billboardin Hot 100 -singlelistalle sijalle viisi, minkä johdosta Drakesta tuli artisti, jolla on eniten Billboardin singlelistan top vitoseen nousseita kappaleita. Staying Alive on Draken kolmaskymmenes singlelistan top viiteen yltänyt kappale, mikä on yksi enemmän kuin Beatlesillä.

Beatles pitää kuitenkin edelleen kiinni ennätyksestään listaykkösten määrässä. Beatles on noussut Hot 100 -singlelistan ykköseksi kaikkiaan 20 kertaa, kun taas Drakella on vyöllään ”vain” 11 listaykköstä. Jaetulla seitsemännellä sijalla Whitney Houstonin kanssa olevaa Drakea edellä ovat Beatlesin lisäksi vielä Mariah Carey (19), Rihanna (14), Michael Jackson (13) sekä The Supremes ja Madonna (12).

Lisäksi Beatles on Drakea edellä myös saman kalenterivuoden aikana singlelistan top vitoseen nousseiden kappaleiden määrässä. Drake on parhaimmillaan yltänyt yhden vuoden aikana singlelistan kärkipaikoille kahdeksalla kappaleella (vuonna 2021), kun taas Beatles sai parhaimmillaan kymmenen kappaletta Hot 100 -listan huipulle (vuonna 1964).

Lisää luettavaa