Dream Theater: Portnoy oli myöhässä

Dream Theaterin kitaristi John Petrucci ja kosketinsoittaja Jordan Rudess puhuivat yhtyeen rumpalitilanteesta Musicradarille.

– Rumpaliauditiot olivat jo takana ja meillä oli pitkä dokumentti kuvattuna ja editoituna. Löysimme Mike Manginin, joka osoittautui yksinkertaisesti loistavaksi rumpaliksi ja hienoksi persoonaksi. Samalla Mangini, kahden lapsen isä, sanoi itsensä irti työstä Berkleen musiikkikoulussa. Ryhdyimme tekemään uutta albumia… Ja sitten Mike Portnoy tuli kysymään, että voisiko hän palata yhtyeeseen ("hey, guys I’ve reconsidered, I’ve made a…a mistake"). Se oli yksinkertaisesti liian myöhäistä, Petrucci sanoo.

– Olimme suunnitelleet tulevaisuuden uusiksi Manginin kanssa ja koko Dream Theater -kone kävi taas täydellä höyryllä. Kun Portnoy sitten ilmaisi paluuhalunsa, mehän olimme kuin puulla päähän lyötyjä. Että hei, ei näin voi toimia, Rudess lisää.

Petrucci ilmaisee haastattelussa senkin asian, ettei hän pitänyt Portnoyn Avenged Sevenfold -seikkailusta.

– Avenged-levyn tekeminen oli minusta vielä täysin okei, mutta en pitänyt siitä, että hän lähti myös Sevenfoldin kiertueelle. Meillä kaikilla on sivuprojektimme, mutta Mike meni Avenged Sevenfoldin kanssa vähän liian pitkälle.

Avenged Sevenfold on puolestaan julkaissut uuden So Far Away -videon. Pätkä löytyy täältä.