Duff McKagan muistelee ensikohtaamistaan Axl Rosen kanssa: ”Hänestä huokui raivoa”

AOP

Guns N’ Roses -basisti Duff McKagan vieraili hiljattain Herny Rollinsin vieraana uDiscover Music -videohaastattelussa muistelemassa menneitä. McKagan sai jälleen kertoa, kuinka hän nuorena miehenä muutti Seattlesta Los Angelesiin ja sattui törmäämään huligaanilaumaan, josta myöhemmin muodostui katurockin historian suurin yhtye. Katso haastattelu täältä.

Haastattelusta selviää sellainenkin seikka, miten useita instrumentteja soittaneesta McKaganista tuli nimenomaan basisti. Tämä johtui osittain olosuhteiden pakosta.

”Muutin Los Angelesiin kitaran ja basson kanssa, ja osasin soittaa myös rumpuja. En ollut aivan varma, mitä haluaisin tehdä. Sitten kävi ilmi, että käyttämäni kitara oli varastettu joltakulta Los Angelesissa viisi vuotta aiemmin”, McKagan kertoo.

”Kytät tulivat paskaiseen asuntooni ja kysyivät: ’Onko tämä sinun kitarasi?’ Joo, vastasin, ja he veivät sen mennessään. He tiesivät, että olin liian nuori, jotta olisin itse varastanut sen vuosia sitten, joten en saanut syytettä. Minulle jäi vain basso.”

Kenties parempi näin – Duffista kehkeytyi varsin sopiva basisti GNR:n tarpeisiin, ja bändissä oli pari muuta huomattavan lahjakasta kitaristia. Kuten Slash, joka esitteli Duffille kiukkuisen laulajan nimeltä Axl Rose.

”Slash vei minut keikalle, jossa esiintyivät Axl ja L.A. Guns. En muista paljoakaan heidän musiikistaan, mutta muistan, että Axl oli melkoinen luonnonvoima lavalla”, McKagan sanoo.

”Oli selvää, että hän oli valmistautunut hyvin keikkaa varten. Kavahdin etäämmäksi, kun hän tuli lavalta. Hänestä huokui raivoa, eikä se tuntunut lainkaan falskilta. Olin oppinut tunnistamaan aidon asian, ja se oli aitoa.”