Duffy ja Kings Of Leon juhlivat BRIT Awardseissa

19.2.2009 07:55

BRIT Awards 2009 -palkintotilaisuus juhlittiin eilisiltana Lontoossa. Parhaan albumin pystin vei Duffy, muun muassa Coldplayn, Elbow'n ja Radioheadin nenän edestä. Duffy sai myös palkinnot sarjoissa vuoden läpimurto ja vuoden brittiläinen naisartisti. 

BRIT Awards 2009 -palkintotilaisuus juhlittiin eilisiltana Lontoossa. Parhaan albumin pystin vei Duffy, muun muassa Coldplayn, Elbow’n ja Radioheadin nenän edestä. Duffy sai myös palkinnot sarjoissa vuoden läpimurto ja vuoden brittiläinen naisartisti. 

Vuoden miesartistiksi nousi Paul Weller, jättäen taakseen muun muassa Ian Brownin ja Will Youngin. Parhaaksi brittiyhtyeeksi valittiin Elbow, parhaaksi liveyhtyeeksi Iron Maiden ja parhaaksi singleksi Girls Aloudin The Promise. 

Kansainväliseksi miesartistiksi nousi Kanye West, naisartistiksi puolestaan Katy Perry. Parhaaksi globaaliksi yhtyeeksi valittiin Kings Of Leon ja heidän levynsä Only By The Night oli myös paras albumi. Pet Shop Boysille ojennettiin puolestaan palkinto sarjassa Outstanding Contribution To Music.

Illan suurin häviäjä oli Coldplay, joka ei saanut yhtään palkintoa. Ehdokkaana he olivat kuitenkin neljässä sarjassa. Coldplay kuitenkin esiintyi tapahtumassa, muun muassa U2:n, Kylie Minoguen ja Take Thatin ohella.

www.brits.co.uk

Lisää luettavaa