Ed Sheeran sanoo South Parkin pilanneen elämänsä – ”Muistan, kun se jakso tuli…”

Kristin Callahan / Shutterstock / All Over Press

Punatukkainen muusikko viittaa sarjan yhdeksännen kauden jaksoon Ginger Kids.

Maailmanlaajuista suursuosiota nauttiva poptähti Ed Sheeran sanoo South Parkin, tai tarkalleen ottaen sarjan yhdeksännen tuotantokauden 11. jakson pilanneen hänen elämänsä tekemällä punahiuksisille naureskelemisesta maailmanlaajuisen ilmiön.

Vuonna 2005 julkaistussa Ginger Kids -nimisessä jaksossa Eric Cartman, yksi sarjan päähahmoista vertaa punahiuksisia ihmisiä vampyyreihin ja sanoo, ettei näillä ole sieluja, mikä johtaa punapigmenttisten lasten syrjimiseen. Kun muut sarjan hahmot maskeeraavat Cartmanista salaa punahiuksisen, tämä luulee muuttuneensa ”gingervitis”-taudin vuoksi ja perustaa kansanliikkeen vastustamaan punatukkaisten syrjintää – ja lopulta nousemaan muiden yläpuolelle.

Tuoreessa Slam Radion haastattelussa Sheeran, jolla on irlantilaissyntyiset vanhemmat, sanoo punatukkaisten syrjinnän olleen arkipäivää lähinnä hänen kotimaassaan Englannissa, muttei missään muualla – varsinkaan Amerikassa. South Parkin jakson jälkeen asiat kuitenkin muuttuivat.

”Englannissa punatukkaisuus oli aina juttu, mistä ihmiset kettuilivat, mutta se ei ollut sellainen Amerikassa. Amerikassa ei tiedetty, mikä on ’ginger’… Mutta sitten South Park vittu pilasi elämäni!” Sheeran parahtaa.

”Kun menin Amerikkaan, kaikki ihastelivat, että ’Oi, rakastan hiuksiasi’. Olin ihan hämilläni, että ’Voi luoja, ihmiset oikeasti pitävät hiuksistani?’ Mutta muistan, kun se jakso tuli ja sen jälkeen siitä naljailusta tuli maailmanlaajuista loppuiäkseni.”