Eddie Van Halen herätti AC/DC:n Angus Youngin kerran keskellä yötä vain kutsuakseen tätä ”pahaksi paskiaiseksi”

MPNC/AKM Images/GSI Media/AOP

AC/DC-kitaristi Angus Young ja edesmennyt Eddie Van Halen lukeutuvat kumpainenkin sähkökitaransoiton suurimpiin legendoihin. Miehet kuuluivat myös toistensa suuriin ihailijoihin.

Van Halen näki ensimmäisen AC/DC-keikkansa heinäkuun 23. 1978 kun molemmat yhtyeet lämppäsivät Aerosmithiä Day On The Green -festivaaleilla Oaklandissa, Kaliforniassa. Van Halen muisteli myöhemmin istuneensa pukuhuoneessa, kun lavalta kuului ”sepeliä ilmaan lennättävää meteliä” ja käveli todistamaan, kuinka ”60 000 ihmistä pomppi ylös ja alas samaan aikaan.”

”Seisoin lavan sivussa ja tuumin, että ’Meidän täytyy esiintyä näiden runkkareiden jälkeen?'”, Van Halen sanoi. ”He olivat niin helvetin väkeviä.”

Angus puolestaan kutsui Van Halenia kitaran ihmelapseksi ja piti tämän soittoa ”puhtaana taikuutena”.

Talk Is Jericho -podcastin hiljattaisessa haastattelussa Angus kertoo tarinan siitä, kuinka Van Halen herätti hänet kerran kesken unien vain kertoakseen AC/DC-legendan olevan ”paha paskiainen”.

”Olin väsynyt ja nukkumassa, joten vaimoni vastasi puhelimeen”, Angus muistelee. ”Hän puhui jollekin, joten ajattelin, että sen täytyi olla joku kotipuolesta. Se olikin Eddie. Hän antoi luurin minulle ja sanoi, että ’Eddie on puhelimessa.’ ’Kuka vitun Eddie?!’ Hän sanoi, että ’Hei, olet kyllä todella paha paskiainen!’ ’Juu, mutta kello on kaksi aamuyöllä…'”

Miekkoset tapasivat toisensa pitkän tauon jälkeen Donington Parkissa soitetuilla Monsters Of Rock -festivaaleilla vuonna 1984.

”Hän oli todella hurmaava”, Angus sanoo. ”Täynnä lämpöä ja ilahtunut minun näkemisestäni. Aluksi olin vähän shokissa. Hän puhui tyyliin, ’Sinä hullu paskiainen!’, ja hän halaili minua… Hän oli aina hauska, ja viimeisen kerran hän tuli katsomaan meitä Los Angelesissa – olimme Black Ice -kiertueella – ja hän tuli tarkastamaan show’n.”

”Siellä hän oli, samanlaisena kuin aina ennenkin – iso halaus ja leveä hymy”, Angus jatkaa. ”Ihmisenä hän oli lämmin ja hauska.”