”Edelleenkään ei mökötetä tai synkistellä” – konkarilaulaja Tuple Salmela kertoo tulevista julkaisuistaan

19.10.2023 10:40

Hard rockin ja AOR:n laveassa maailmassa operoiva arvostettu kuopiolaismuusikko Tommi ”Tuple” Salmela ei ole viime aikoina maannut toimettomana. Laulajan kolmas levy Paradise Lost ilmestyi syyskuun lopulla, ja nyt on käsillä myös Salmelan ja kumppaneiden muodostaman Lazy Bonez -yhtyeen uusi studioalbumi Eye Of The Sky.

– Kyllähän tässä on huhkittu musan äärellä ihan reilusti. Onneksi minulla on nykyään oma kotistudio, joten en ole riippuvainen esimerkiksi studioiden aikatauluista, aloittaa Salmela.

Käydäänpä ensin Paradise Lostin äärellä.

– Pari edellistä omaa levyäni olivat sooloja, mutta uusi albumi on pikemminkin Tuple-nimisen kokoonpanon yhteistyön tulos. Ryhmässä vaikuttavat myös kitaristi Jukka ”Riitis” Riitaluoma, basisti Jykä Sirainen ja rumpali Tom Rask.

– Musiikillisesti jatketaan tutuilla linjoilla eli me ei edelleenkään mökötetä tai synkistellä. Neljäs levykin on jo työn alla, ja sen jälkeen saatamme lähteä myös keikkailemaan.

Lazy Bonezin uutta albumia on puolestaan tehty ajan kanssa.

– Joo, Eye Of The Sky on ollut pitkä projekti. Homma ei ensin toiminut parhaalla mahdollisella tavalla, ja päätettiin sitten painaa jarrua työn alla olleen ”keskinkertaisen” heavy rock -levyn äärellä. Onneksi tehtiin niin, sillä nyt käsissä olevaan pitkäsoittoon voi olla todella tyytyväinen.

Mistä tulivat otsikko Eye Of The Sky ja levyn kannen lentokonekuvasto?

– Taustalla on ajatuksia esimerkiksi rohkeudesta. Että vaikka ikää onkin jo plakkarissa, niin sinne vaan taivaalle tekemään pelottomia juttuja!

Teksti: Timo Isoaho
Haastattelu on julkaistu Soundissa 9/23.

Lisää luettavaa