”Edellinen rundi oli sekoilua kusipäiden ja byrokratian kanssa” – Swallow The Sun lähtee taas Amerikkaan

Tuska-festivaalilla koko komean Songs FromThe North -triplansa kolmena päivänä (setti per päivä, siis) esittävä Swallow The Sun lähtee loppuvuodesta kiertueelle Pohjois-Amerikkaan muun muassa Dark Tranquillityn kanssa – joka taas saapuu Nummirockiin. Yhtyeet kiertävät mannerta reilun kuukauden verran marras-joulukuussa.

Joistakin STS:n rapakon takaisista kierroksista ei ole jäänyt kovin hyvää makua suuhun. Lue lisää vaikkapa täältä. Myöskään Acceptin ja Kreatorin kanssa vuonna 2012 tehty rundi ei mennyt ihan putkeen, muistelee kosketinsoittaja Aleksi Munter:

– Se kiertue oli ihan hirveä, ja se on niitä harvoja STS-asioita, mitkä kaduttaa että tuli tehtyä. Sen lisäksi että se koko sekoilu olosuhteiden, kusipäiden ja byrokratian kanssa oli jo itsessään ihan riittävän rasittavaa niin toki siinä oli montakin asiaa sinä vuonna mitkä pistivät paletin vähän sekaisin – esimerkkinä nyt vaikka nuo muutaman vuoden eräänlaisen paussin aiheuttaneet levy-yhtiökuviot. Onneksi tällä hetkellä taas on ihan eri fiilis tehdä asioita!

– Ja itse asiassa, usko tai älä, mutta nuo jenkkireissutkin ovat olleet meille yleisesti ottaen ihan hyviä. Siellä on ollut mukavaa käydä ja siellä on paljon hyviä ystäviä, eikä joku yksi huono rundi pilaa monen hyvän nostattamaa fiilistä. Tällä hetkellä ennakkotunnelmat loppuvuoden kierroksen suhteen ovat siis kohdillaan, mutta katsotaan sitten, miltä se taas tuntuu kun on maannut 15000 kilometriä jossain laatikossa ja syönyt kuukauden uppopaistettua voita.

Äskettäin Swallow The Sunin piti esiintyä Dubaissa, mutta eipäs esiintynytkään. Syynä oli yhtyeen ”saatanallisuus” – niinpä niin, saammeko nauraa…

– Se peruuntuminen jäi kyllä harmittamaan, etenkin järjestäjien puolesta. Mutta ei siinä oikein osannut vihainenkaan olla… Sitä on jotenkin tottunut siihen että viranomaiset tekevät mitä lystää ja siinä on ihan turha vikistä. Paikalliset järjestäjät olivat kuitenkin todella omistautuneita musadiggareita, ja on todella sääli että heille tuli niin paljon tuosta takkiin, kun eihän meidän lentoja enää saanut peruttua tai mitään. Mahtava reissuhan se oli sinänsä tehdä, siellä oli hyvää porukkaa. Kovasti vannoivat että otetaan syksyllä uusi yritys!

Pääsiäisviikonloppuna Swallow The Sun soittaa Hämeenlinnan Suistolla (TÄNÄÄN!), Helsingin Virgin Oilissa ja Lontoon Doom Over London -tapahtumassa. Soundi suosittelee lämpimästi.