Ei päässyt Iron Maiden vieläkään Rock and Roll Hall of Fameen – vuoden 2023 nimitykset julkistettu

3.5.2023 16:00

Joko nyt olisi Iron Maidenin aika? Tällaista kysymyksenasettelua on näkynyt keskustelupalstoilla ja sosiaalisessa mediassa aika taajaan, kun Rock and Roll Hall of Fame julkisti listansa siitä, ketkä ovat vuonna 2023 tyrkyllä näihin epävirallisiin rockin kunniakirjoihin. Maidenia varteenotettavampaa kandidaattia saa hakea, mutta niin vain brittijättiläinen on toistaiseksi jätetty rannalle. Myös Soundgardenin nimi näkyi ehdokasluettelossa, eikä tämänkään yhtyeen sivuuttamista voi oikein ymmärtää – jos Pearl Jam ja Nirvana ovat jo Hall of Famessa mukana, miksi Soundgarden ei kelpaa rockin uranuurtajien joukkoon?

No, nyt tämän vuoden uudet nimitykset on julkistettu, eikä tilanteeseen ole näkyvillä muutosta. Sen paremmin Iron Maiden kuin Soundgardenkaan ei päässyt mukaan Rock and Roll Hall of Fameen. Näiden sijaan uusina jäseninä mukaan otetaan Kate Bush, Sheryl Crow, Missy Elliott, George Michael, Willie Nelson, Rage Against the Machine ja The Spinners. Musical Influence Awardin saavat DJ Kool Herc ja Link Wray, Musical Excellence Award myönnetään Chaka Khanille, Al Kooperille ja Bernie Taupinille ja Ahmet Ertegun -palkinnon korjaa vuosina 1970–93 Soul Train -musiikkiohjelmaa isännöinyt Don Cornelius.

Rage Against the Machine saa siis tällä kertaa liehuttaa raskaan rockin lippua. Minkähänlaisen esityksen tämä auktoriteetteja inhoava ryhmä pistää pystyyn vihkimisseremoniassa? Mitä muihin nimityksiin tulee, kyllähän se vähän kulmakarvoja kohotuttaa nähdä esimerkiksi räppipuolella enemmän kunnostautunut Missy Elliot listalla Iron Maidenin sijaan. Mutta sellaista se on, elämä on mysteerejä täynnä.

Lisää luettavaa