”Eilen hyvästelin rakkaani viimeisen kerran…” – Ex-Deep Purple -kitaristi Steve Morse suree menehtynyttä vaimoaan

Janine Morse menehtyi syöpään.
6.2.2024 18:40

Entinen Deep Purple -kitaristi Steve Morsen vaimo Janine Morse menehtyi syöpään sunnuntaina 4. helmikuuta. Morse kertoi suru-uutisesta some-kanavissaan.

”Eilen hyvästelin rakkaani viimeisen kerran. Hänen syöpänsä oli remissiovaiheessa, joka ei kuitenkaan kestänyt läheskään tarpeeksi pitkään. Onneksi sain kuitenkin viettää siitä ajasta lähes jokaisen päivän hänen kanssaan. Matkustimme, teimme asioita ja nautimme elämästä vaalien jokaista yhteistä hetkeä, vaikka sisimmässämme tiesimmekin, mikä meitä ennen pitkää odottaa”, Morse kirjoittaa ja sanoo syövän palanneen niin äkillisesti ja voimakkaasti, että se yllätti jopa Janinea hoitaneet lääkärit.

”Vain kaksi viikkoa aiemmin lentelimme pienlentokoneessa ympäriinsä maisemia ihastellen. Muutamaa päivää myöhemmin hänen nukkuessaan huomasin, että jotain on vialla ja tarkistin veren happipitoisuuden. Lähdimme siltä seisomalta sairaalaan. Kahdeksan päivää myöhemmin hänen vointinsa romahti ja hänen keuhkonsa täyttyivät pienistä syöpäsoluista, jotka estivät häntä saamasta riittävästi happea. Ne levisivät niin aggressiivisesti, etteivät kemohoidot olisi ehtineet auttaa.”

”Hän oli uskomaton äiti, vaimo ja sielunkumppanini. En voi uskoa todeksi, mitä kulunut viikko on tehnyt elämillemme. Vaalikaa läheisiänne ja kertokaa heille, että rakastatte heitä.”

Vuonna 1994 Deep Purpleen liittynyt Morse lähti bändistä 2022 ollakseen vaimonsa tukena. Kitaristi on sen jälkeen tehnyt joitain pienimuotoisia keikkarupeamia Steve Morse Bandinsä kanssa. Deep Purple taas jatkoi keikkailua kitaristi Simon McBriden kanssa.

Lisää luettavaa