Deep Purplesta sivuun astunut Steve Morse: ”He olivat harmissaan ehkä kolme sekuntia ja jatkoivat sitten eteenpäin”

Deep Purple vaati liikaa aikaa Morselta, joka halusi jäädä kotiin auttamaan syöpää sairastavaa vaimoaan.
18.5.2023 12:07

Rockveteraani Deep Purplessa vuodesta 1994 asti kitaraa soittaneen Steve Morsen vaimolla todettiin syöpä, minkä vuoksi Morse astui viime vuoden keväällä sivuun Deep Purplen keikkahommista. Morsen oli tarkoitus palata Purplen riveihin, jahka hänen vaimonsa kunto sen sallii, mutta muutamaa kuukautta myöhemmin kitaristi ilmoitti astuvansa bändistä lopullisesti syrjään. Morsen tilalle pestattiin Simon McBride.

”Lähdin Purplesta, koska kiertueet olivat liian pitkiä ja perheessäni oli vakava hätätilanne. Sanoin jätkille, etten enää kykene tähän. He olivat harmissaan ehkä kolme sekuntia ja jatkoivat sitten eteenpäin. Mutta sellaista elämä on. Toivon heille pelkästään hyvää”, Morse kommentoi eroaan hiljattain Beaver County Timesille antamassaan haastattelussa.

Morse ei kuitenkaan lopettanut musiikkihommia tyystin vaan aktivoi nyt vanhan Steve Morse Bandinsä uudelleen lyhyelle, neljä keikkaa käsittävälle minikiertueelle. Morsen lisäksi trioon kuuluvat Dave LaRue (Flying Colors, Dixie Dregs) sekä Van Romaine (Blood, Sweat & Tears, Naughty by Nature, Enrique Iglesias).

”Minulle aina toitotettiin, ettei bändi voi soittaa pelkkiä viikonloppukeikkoja. Että se ei ole taloudellisesti mahdollista. Me kuitenkin teimme laskelmia ja totesimme, että triolla se on mahdollista saada toimimaan”, Morse kertoo.

”Kiertue on niin lyhyt, koska näin voin olla kotona 90-prosenttia ajasta, ehkä saada vaimoni myös mukaan joillekin keikoille ja sovittaa kaikki lääkäritapaamiset ja muut. Tavoitteena oli, että voin soittaa keikkoja, mutta pystyn myös auttamaan kotona.”

Lisää luettavaa