Elämä on kuoleman metsästysmaa ja kuolema ratsastaa kalpealla ratsulla – haastattelussa Palehørse

17.11.2023 07:00

Kovatasoisen tamperelaisyhtyeen Palehørsen tarina ulottuu varsin kauas. Tyylikkäitä riffejä sekä tarttuvia melodioita vaihtoehtoiseen raskaaseen rockiin upottava bändi nimittäin toimi Amendfoil-nimellä vuosina 2007–2019.

– Yhtye kutistui trioksi vuonna 2019. Samoihin aikoihin keskustelimme diilistä norjalaisen Indie Recordings -yhtiön kanssa, ja he kysyivät varovaisesti, voisiko bändin nimi olla joku muu. Oltiin itsekin mietitty asiaa, ja ratkaisu löytyikin läheltä, sillä Amendfoililta löytyy kappale Pale Horse, kertoo kitaristi-laulaja Lassi Mäki-Kala.

Nyt käsillä on tyylikäs uutuusalbumi Hunting Grounds.

– Levy on varsin rehellinen kitaran, basson, rumpujen ja laulun muodostama kokonaisuus. Tärkein ohjenuoramme oli se, että biisien pitää toimia trion esittämänä, niin levyllä kuin livenäkin. Ei siis otettu mukaan ulkopuolisia muusikoita tai taustanauhoja, sanoo Mäki-Kala.

– Sävellysvaiheessa tulikin harvinaisen selväksi, että kun mitään ei saa ”piiloon”, niin jokaisen riffin, sointukierron, laulumelodian tai vaikka kompin pitää toimia täysillä sekä itsenäisesti että yhdessä.

Hunting Grounds on monipuolinen kokonaisuus, jonka tunnelmat etenevät vaihtoehtoisesta modernista rockista hyvinkin tanakkaan metalliin.

– Raskas musiikki tarkoittaa minulle vapautta luoda mitä haluan. Olemme pyrkineet tekemään hyviä biisejä, ovatpa ne sitten deathcorea, duurirokkia tai mitä tahansa. Hunting Grounds on albumi, joka ei välitä paskaakaan genrerajoista.

Entä mitä Hunting Grounds tarkoittaa?

– Biisit kertovat tavalla tai toisella kuolemasta. Elämä on kuoleman metsästysmaa ja kuolema ratsastaa kalpealla ratsulla!

Teksti: Timo Isoaho
Haastattelu on julkaistu Soundissa 10/23.

Lisää luettavaa