Elwood Francis ei vieläkään pidä itseään ZZ Topin basistina – ”Minun ei kuuluisi olla bändissä”

Dusty Hill itse halusi entisen kitarateknikon hyppäävän saappaisiinsa.
11.7.2024 10:21

Kun ZZ Topin basisti Dusty Hill sairasteli, yhtyeen pitkäaikainen kitarateknikko Elwood Francis tuurasi miestä keikoilla. Hillin menehdyttyä Francisin paikka lavalla vakinaistettiin ja hän on keikkaillut kitaristi Billy Gibbonsin ja rumpali Frank Beardin kanssa siitä asti. Tuoreessa Guitar World -lehden haastattelussa Francis sanoo, ettei ole vieläkään tottunut pestiinsä.

”Kun ensimmäisen kerran nousin lavalle, Dusty oli vain sairaana ja lähti muutamaksi viikoksi kotiin toipumaan. Se oli täysin eri juttu; minä vain autoin heitä. Minun ei tarvinnut olla huolissani kruunun painosta”, Francis kertoo.

”Vaikka olimme soitelleet jo muutamia keikkoja kun Dusty menehtyi, en voi sanoa tunteneeni oloani kovin mukavaksi, koska en vieläkään tunne. Minulla oli parin ensimmäisen keikan ajan pieni muistilappu lavalla, mutta kolmannella keikalla heivasin sen ja annoin vain palaa.”

”Mutta koko juttu on hyvin kummallinen. Dusty on heidän basistinsa, en minä. En minä ole bändissä, en tule koskaan olemaan. Minun ei kuuluisi olla bändissä, se on Dustyn homma. Toki jatkan heidän kanssaan soittamista, mutta koko juttu tuntuu todella oudolta.”

Lisää luettavaa