ZZ Top ei aio koskaan eläköityä, sanoo 73-vuotias Billy Gibbons

Gibbons toivoo lähtevänsä saappaat jalassa kuten Muddy Waters.
31.7.2023 21:51

Amerikkalainen rocklegenda ZZ Top perustettiin vuonna 1969 ja yhtye painaa pitkää päivää yhä tänäkin päivänä. Edes pitkäaikaisen basistin Dusty Hillin kuolema vuonna 2021 ei saanut rockjyrän moottoria sammumaan, vaan Hillin pitkäaikainen kitarateknikko Elwood Francis hyppäsi Hillin pyynnöstä tämän saappaisiin ja matka jatkui: yhtye on julkaisemassa ensimmäisen uutta musiikkia sisältävän levyn sitten vuoden 2012 La Futuran (tuleva levy tulee sisältämään Hillin äänittämiä bassoraitoja) ja on parhaillaan kiertueella Lynyrd Skynyrdin kanssa.

Ultimate Classic Rock haastatteli hiljattain yhtyeen kitaristia Billy Gibbonsia ja kysyi, onko ZZ Topilla aikomuksia lähteä lähitulevaisuudessa jäähyväiskiertueella ja vaihtaa eläkkeelle, kuten moni heidän ikätovereistaan on jo tehnyt tai ilmoittanut tekevänsä.

”Lainaan tähän keskustelua, jonka kävin (The Rolling Stones -kitaristi) Keith Richardsin kanssa. Hän sanoi: ’Veljet, kunpa olisimme niin onnekkaita, että pystymme seuraamaan Muddy Watersin sanoja hänen todetessaan, että tee kunnes kuolet’. Ja Muddy Waters teki juuri niin – hän soitti aivan loppuun saakka. Toivottavasti me olemme siis yhtä onnekkaita”, Gibbons tokaisi vastaukseksi.

Eikä 73-vuotias Gibbons aio itsekään hidastaa tahtia, sillä ZZ Topin uuden levyn lisäksi tämä on työstämässä seuraajaa myös vuoden 2021 Hardware-soololevylleen yhdessä The BFG’s -yhtyeensä kanssa.

”Meillä on muutamia ZZ Top -sessioita. Minulla on myös puolisen tusinaa biisiä BFG:n viimeisimmistä treeneistä, joissa on Austin Hanks kitarassa ja Matt Sorum rummuissa. Näiden lisäksi minulla on myös vanhoja, hieman pidemmälle vietyjä ralleja muutaman vuoden takaa. Joten tulossa on sekä BFG-kamaa että ZZ Topia. Olkaahan siis valmiita.”

Lisää luettavaa