”Emme myy levyjä edes kymmenesosaa 20 vuoden takaisista luvuista” – Ei ole helppoa yhdellä nykypäivän suurimmista rockakteistakaan

Foo Fighters -nokkamies Dave Grohl vahvistaa omalta osaltaan Michael Rapinon isännöimässä Pollstar-haastattelussa, että musiikin kulutustottumukset ovat todellakin muuttuneet 2000-luvun mittaan radikaalilla tavalla. Mutta vaikka levykauppa sakkaakin, livemusiikille riittää kaikesta huolimatta edelleen tilausta.

”Paljon on muuttunut musiikissa ja musiikkiteollisuudessa”, mies toteaa. ”Yksi juttu minkä en kuitenkaan usko muuttuneen, ja uskon että olet tästä yhtä mieltä — varsinkin kun olit livemusiikkia rakastava kaksikymppinen Thunder Bayssä, Kanadassa — on livemusiikin tuottama mielihyvä. Ihmiset lavalla. Se ei muutu koskaan. Emme myy levyjä enää edes kymmenesosaa kahdenkymmenen vuoden takaisista luvuista, mutta myymme stadionit täyteen monissa eri paikoissa.”

Heittääpä kaiken kokenut konkari samalla myös pienen neuvon kaikille niille, jotka mielivät tienata elantonsa musiikkia soittamalla.

”Yksi syy siihen on se, että olemme rundanneet kaksikymmentä vuotta”, Grohl jatkaa. ”Sinun täytyy rehkiä menestyäksesi. Sinun täytyy luoda fanipohjasi ja olla sille uskollinen.”