”En ole koskaan tajunnut, mitä ihmeellistä Claptonissa on” – Ritchie Blackmore laukoi suoria sanoja 1970-luvulla

7.2.2024 14:20

Ritchie Blackmore ei ole mikään suuri haastattelujen antamisen ystävä, mutta silloin kun hän jotain asiaa kommentoi, hän kommentoi suorapuheisesti. Tämä nähtiin esimerkiksi muinoin vuonna 1975, kun Blackmorea haastateltiin International Musician & Recording World -julkaisun kansijuttuun. Vanha haastattelu osui Classic Rockin silmiin, ja onhan siinä edelleen uutisoitavaa: Blackmore nimittäin puhuu jutussa nimellä mainiten maailman muista huippukitaristeista. Joitain hän arvostaa, toisia ei niinkään.

”Pidän Jeff Beckistä. Hän on lempikitaristini”, Blackmore sanoo haastattelussa ja jatkaa:

”Mike Bloomfield on erittäin hyvä. Steve Howe on aina ollut erinomainen kitaristi. Jimmy Page ei ole tehnyt minuun kovin suurta vaikutusta, enkä ole koskaan tajunnut mitä ihmeellistä Eric Claptonissa on. Hän on hyvä laulaja.”

Jeff Beckiä Blackmore suitsuttaa komein sanankääntein. ”Tiedän itsekin yhtä sun toista kitaransoitosta, mutta aina Beckiä katsoessani ihmettelen, miten hemmetissä hän oikein tekee tuon”, Blackmore sanoo.

Myös Jimi Hendrix saa kehuja: ”Kitaristin pääkopan pitäisi kertoa käsille, mitä niiden pitää tehdä, käsien ei pitäisi toimia itsekseen. Hendrixin pään täytyy olla ollut erittäin terävä. Kun kuuntelee hänen musiikkiaan, hän ei koskaan toista itseään. Se tarkoittaa, etteivät hänen kätensä saaneet vaeltaa vapaasti, vaan hän ajatteli, että juuri näin haluan nyt soittaa.”

Pete Townshendin soittotaidot eivät juuri saa osakseen arvostusta, mutta Blackmore myöntää The Who -kepittäjän olevan taidokas jokapaikanhöylä. Mitä mahtavat nämä kyseiset herrat ajatelleet Blackmoren kommenteista aikanaan, mene ja tiedä.

Lisää luettavaa