”En olisi tehnyt sopimusta, vaikka minua olisi uhattu aseella” – Bill Ward puolustaa yhä päätöstään jättää Black Sabbathin viimeinen kiertue väliin

Tony Iommi, Bill Ward ja Geezer Butler Ivor Novello Awards -juhlissa vuonna 2015.
AOP

Rumpali ei kuitenkaan ole vihainen muille jäsenille asiasta.

Kun Black Sabbath kokosi taas rivinsä viimeisen albuminsa (vuonna 2013 ilmestynyt 13) sekä sitä seuranneen viimeisen maailmankiertueen merkeissä, yksi alkuperäisjäsenistä oli joukosta poissa. Rumpali Bill Ward ei lähtenyt mukaan vaan Ozzy Osbourne, Tony Iommi ja Geezer Butler tekivät levyn Rage Against The Machine -rumpali Brad Wilkin kanssa ja lähtivät kiertueelle Ozzyn soolobändissäkin soittaneen Tommy Clufetosin kanssa.

Ward on todennut julkisesti, ettei hän osallistunut yhtyeen levyntekoon tai kiertueelle, koska hänelle tarjottu sopimus ei ollut reilu. Tuoreessa Rock Candy -lehden haastattelussa rumpali seisoo yhä tiukasti päätöksensä takana, vaikka tietääkin, miten paljon fanit pettyivät, ettei yhtyeen taru päättynyt kaikkien alkuperäisjäsenten läsnäollessa.

”Tein hyvin tiettäväksi kaikille tärkeille henkilöille, että halusin vain tasapuolista kohtelua, mutta niin ei vain tapahtunut. En olisi tehnyt sopimusta, vaikka minua olisi uhattu aseella. Se oli yksi kipeimmistä asioista, joita olen elämässäni kokenut ja olin erityisen pahoillani fanien puolesta”, Ward toteaa.

Ward kuitenkin vakuuttaa, ettei asia ole vaikuttanut hänen ja muiden Sabbath-jäsenten väleihin.

”Toivon heille pelkästään kaikkea hyvää, ihan oikeasti. Rakastanko heitä yhä? Kyllä. En todellakaan paheksu heitä.”