”En tekisi enää koskaan sellaisia sanoituksia tai sävellyksiä” – Tuomas Holopainen kertoo videolla tulevasta Nightwish-kokoelmasta

https://youtu.be/CeWMrytEH7I

Nuclear Blast -yhtiö julkaisi trailerin tulevasta Nightwishin tuplakokoelmasta. Videolla Tuomas Holopainen kertoo, millä perusteilla kokoelman kappaleet valittiin, mitä tarkoitusta varten julkaisu tehtiin ja miltä maestrosta tuntui kuunnella vaikkapa vuoden 1997 debyyttialbumin Angels Fall Firstin biisejä. Tuon jälkeen kun on Nightwishissakin tapahtunut kaikenlaista.

”Jotkut kappaleet toivat leveän hymyn kasvoilleni, kuten Elvenpath”, Holopainen kertoo videolla.

”Muistan vielä sen nuorukaisen, joka teki sen kappaleen. Muistan sen bändinkin, joka soitti sitä aikanaan. Siitä tulee todellinen nostalgiaryöppy. Sitä ei hävetä kuunnella ollenkaan, mutta kyllähän se alkaa naurattaa. Noita kappaleita kuunnellessa ymmärtää, miten asiat ovat muuttuneet 20 vuodessa etkä enää koskaan tekisi sellaisia sanoituksia tai sävellyksiä. The Carpenter voisi olla toinen esimerkki. Tunnistan siitä itseni, mutta niin paljon on muuttunut.”

Katso video yläpuolelta. Nightwishin Decades julkaistaan 9. maaliskuuta. Kokoelman biisilistan voi tarkastaa esimerkiksi yhtyeen kotisivuilta.