Ennakkokuuntelu: Auri Antinranta ja Saran Joa Korhonen duetoivat – Afterglow on voimalaulu pimeyden keskelle

Soundissa tulee jälleen esille asiallista kotimaista musiikkia. Tuvalu-yhtyeestäkin tuttu Auri Antinranta on pyytänyt uudelle singlelleen aisaparikseen Saran Joa Korhosen, ja yhdessä artistit esittävät biisin nimeltä Afterglow. Tarkasta kappale ylempää.

Antinrannan mukaan uusi biisi on kirjoitettu pandemian aikana, mikä kuuluu myös sanoituksissa. Itse asiassa koko helmikuussa 2023 julkaistava Collective Displacement -sooloalbumi noudattaa samaa linjaa.

”Tutkin päivätyössäni tulevaisuuksia, käytännössä siis rakennan yhteiskunnasta eri toimialoille näkymiä vuosiin 2030–40. Kuitenkin se tavallisin ‘business as usual’ -skenaario ilmastonmuutoksineen oli ja on edelleen kovin dystooppinen. Kun aloimme äänittää levyä, alkoi Ukrainan sota”, Antinranta kertoo ja jatkaa:

”Tulevaisuus ei kuitenkaan vain tipahda syliin. Me olemme aktiivisia toimijoita, ja tarvitsemme valonkajoa pimeyteen. Afterglow on voimalaulu meidän jokaisen sisällä asuvalla lapselle sekä niille lapsille, jotka syntyvät tähän aikaamme. Me olemme tässä, keskitytään tekemään parhaamme tässä maailmassa, tuonpuoleisista emme tiedä.”

“Harvoin tulee lähdettyä vierailemaan toisten biiseihin, mutta tässä oli jotenkin kiinnostava kappale, joka oli aika raakile vielä kun ensimmäisen demon siitä sain kuunneltavaksi. Kertsi alkoi hahmottua aika nopeasti itselle, ajattelin jos As They Slowly Travel to the Sea -nimellä lähden biisiin mukaan niin sitä maailmaa täytyy saada ripoteltua kappaleeseen”, sanoo puolestaan Joa Korhonen, joka myös sovitti singlen.

Auri Antinranta kertoo kuulumisiaan Facebookissa täällä. Instagramissa artistin sivu puolestaan löytyy tästä osoitteesta.