Ennustukset pitivät kutinsa – tulihan se ”toinen Judas Priest” sieltä, mutta ei siinä muodossa kuin aiemmin oletettiin

25.4.2018 08:20

Kun viime viikolla uutisoitiin KK Downingin, Tim ”Ripper” Owensin ja rumpali Les Binksin yhdistäneen voimansa ja taltioineen nauhalle hivenen wanhaa Judas Priestiä, oli helppo alkaa spekuloida, että pian markkinoille saapuu jonkinlainen mini-Judas Priest orkesterin vanhoja hittejä esittämään. Priestin uusi Firepower-albumi on ollut menestys ja yhtye on nyt kovasti tapetilla, joten kysyntää voisi löytyä varjo-Priestille pienempiä klubeja kiertämään.

Sellainen on todella virallisesti olemassa, mutta eri muodossa kuin edellä manitun kokoonpanon perusteella saattoi odottaa. Les Binks on nimittäin perustanut yksinään oman nimikkokokoonpanonsa, joka soittaa biisejä hänen Priest-ajoiltaan vuosilta 1977–79. Owensia tai Downgingia ei mukana ole, vaan bändin muut jäsenet ovat Simon J. Pinto (kitara), Gus Mark (kitara), Paul Smith (basso) ja Adam Shepherd (laulu).

Binksin yhtye esitellään KK Downing’s Steel Mill – verkkosivuilla (nimien perusteella suomalaiskirjoittajien toimittamassa haastattelussa!). Binks toimi Judas Priestin jäsenenä kahdella yhtyeen studioalbumilla, Stained Classilla ja Killing Machinella (joka myös Hell Bent for Leatherina Yhdysvalloissa tunnetaan).

Les Binks’ Priesthoodille on Facebook-sivujen perusteella merkitty vasta yksi keikka Britteihin, mutta eiköhän sieltä ole lisää tulossa. Yläpuolelta voi kuunnella kokoonpanon liveversion Breaking the Law -klasarista.

Lisää luettavaa