Studioaikaa, tallennusvälineitä ja peräkärry – ensimmäiset NOST€-palkitut julki

Basso huomioi musiikintekijöitä käytännön avustuksin.

Varvara. Kuva: Kaj Kuhlman

Basson mainostuloistaan kulttuurin tekijöille kohdentama uusi NOST€-avustus jaetaan jatkossa neljä kertaa vuodessa kotimaisten musiikkiprojektien tukemiseksi.

Musiikintekijöiden, soittajien, esittäjien tai taustayhtiöiden on mahdollista hakea 50–2000€ suuruista tukea esimerkiksi uuden soittimen tai mikrofonin hankintaan, treenikämpän vuokranmaksuun, levyn julkaisemiseen tai jopa kiertueen lentolippuihin.

Sosiaalisessa mediassa kannatusta hakemukselleen keräämällä voi päästä järjestäjän haastatteluun ja mentorointiin sekä saada itselleen näkyvyyttä myös arvovaltaisen tuomariston suorittamia lopullisia valintoja silmällä pitäen. Huisia eikö vain!

Ensimmäinen NOST€-hakujakso päättyi 29.2.2016 ja hakemuksia lähetettiin yhteensä 177 kappaletta. Yleisöäänet laskettiin ja tuomaristo valitsi ensimmäiset palkittavat. Lista heistä alla:

Cityman: 1500€ – Ensimmäisen albumin tuottamiseen ja kirjoittamiseen
Varvara: 1500€ – Kuomullinen peräkärry keikkareissuille
Distantly: 360€ – Zoom H6 -tallennin
Merce: 830€ – Genelec 7050B / 7040 monitorit
Spvce Jvmes: 500€ – Reason 8 + Exstensions
Mummin Kullat: 1000€ – Uusi kitara ja koskettimet
Hoippu Orkesteri: 2000€ – Studioaikaa täyspitkän albumin tekoon (sponsorin palkitsema)
Let The Bass Get You: 600€ – Kotisivut EDM-blogille
Meiän Musiikki: 1500€ – JV:n ”A.E.W.A” levy
Heikki Ojanperä/Jim Petrol: 1500€ – Uusi tietokone ja midikoskettimet
Thoke: 189€ – FL Studio Producers Edition

Tavoitimme Varvara-kitaristi Tommi Muhlin kommentoimaan yhtyeensä saamaa kädenojennusta tuoreeltaan. Tommi, miltä nyt tuntuu?

– Mahtavaahan tämä meille on! Peräkärry on taloudellisessa ja ekologisessa mielessä kestävämpi ratkaisu kuin ajeleminen usealla henkilöautolla pitkin poikin Suomea seuraavan keikkapaikan perässä. Toivotaan, että kesän kalenteri saa täytettä festarikeikoilla, niin päästään koeajamaan kärryn vedenpitävyys…

NOST€-tuomaristossa ensimmäisellä hakukierroksella vaikuttivat:

Teemu Fiilin (viestintäpäälikkö, Music Finland)
Essi Kivitie (toimitusjohtaja, Rähinä Records)
Martti Vuorinen (a&r manager, Universal Music)
Jussi Hautala (artistimanageri, Result Entertainment)
Matti Nives (toimitusjohtaja, We Jazz)
Tomi Wirtanen (markkinointijohtaja, Elisa)
Virva Rantala (markkinointipäällikkö, Dr.Oetker)
Markus Liukkonen (markkinointipäällikkö, Cityvarasto)
Otto Sarpaniemi (omistaja, Fat Ramen)
Einari Stylman (markkinointipäällikkö, Tiketti)

Tuomariston kerrotaan tehneen valinnat ”laaja-alaisesti eri genreistä” ja ”painottaen tuen merkitystä hakijan musiikiuran kehityksessä ja suomalaisen musiikin edistämisessä”. ”Hyvin laadittu hakemus, selkeä ja tarkka hakemuksen kohde sekä realistisesti määritelty palkinnon arvo” olivat tuomariston mukaan myös merkittävässä roolissa palkittuja valittaessa. Kuten mainittua, valintoihin vaikuttivat yleisön antama tuki ja äänestysmäärät.

Heti tänään (1.3.) alkavalla vuoden 2016 NOST€-hakukaudella on mahdollisuus päästä esiintyjäksi ensi kesän Flow-festareille. Eikun siis hakemaan! (Huom: halukkuus Flow-esiintymiseen on ilmoitettava hakemusta jätettäessä ja esiintymishalukkuusmaininnalla varustettuja hakemuksia on mahdollista selata sivustolla myös erikseen.)