Ensinäytössä Marsh Tean esikoissingle – tällaista jälkeä syntyy Trio Niskalaukauksen, Leveragen ja Red Elevenin muusikoiden voimin

Jyväskyläläisen Marsh Tean debyyttisinglen lyriikkavideo tulee nyt ensinäyttöön Soundin verkkosivuilla. Kuuntele kappale ylempää ja lue Timo Isoahon toimittama haastattelu alta.
23.2.2023 14:12

Maailmanluokan progressiivista metallia Keski-Suomesta? Kyllä vain. Asialla on bändi nimeltään Marsh Tea, ja siinä vaikuttavat laulaja–kitaristi Teemu Liekkala, basisti–kosketinsoittaja Nils Ursin ja rumpali Valtteri Revonkorpi. Kolmikkoa on voinut kuulla esimerkiksi yhtyeissä Red Eleven, Leverage ja Trio Niskalaukaus.

Ensimmäinen singlelohkaisu Convert My Dreams on nyt kuultavissa.

– Olin demotellut tämän tyylistä kamaa Valtterin kanssa jo varsin pitkään, mutta yhtyeen lopullinen kokoonpano löytyi loppuvuodesta 2020. Kysyin tuolloin Teemua tsekkaamaan paria tekemääni aihiota, ja mies laittoikin näiden demojen kitara- ja lauluosuudet saman tien uuteen uskoon. Homma oli sillä selvä, ja aloimme tehdä yhdessä muita kappaleita, kertoo Ursin.

Miltä Marsh Tea sitten soundaa? Eräs asiaan perehtynyt henkilö on luonnehtinut materiaalia Devin Townsendin, Mike Pattonin ja Dream Theaterin synteesiksi. Verrokkilistaan voisi lisätä myös muun muassa Meshuggahin, Gojiran ja Architectsin.

– Ajatuksena on tuoda raikkaita tuulahduksia ja elokuvallisia orkestraatioita raskaan progen maailmaan. Ennakkoluuloton paketti muodostaa musiikillisen labyrintin, josta löytynee uutta tutkittavaa pitkäksi aikaa, Ursin kuvailee.

– Ja vaikka Convert My Dreams -biisissäkin kuulijaa viskotaan laidasta laitaan, se toki tarjoaa vain pienen maistiaisen kokonaisuudesta.

Marsh Tean debyyttialbumi Disturbances In Movements ilmestyy ensi syksynä, ja yhtye tekee tuolloin myös keikkoja.

– Teemu Liekkala vastaa levyn miksauksesta, ja masteroinnin taas suoritti Rammsteinin ja kumppaneiden kanssa työskennellyt Svante Forsbäck, Ursin nyökkää.

– Albumin äänimaisema on moderni ja painava. Ideana on kuulostaa isommalta kuin mikään muu!

Teksti: Timo Isoaho
Haastattelu on julkaistu Soundissa 2/23.

Lisää luettavaa