Ensinäyttö: Kelttipunkia kansalle – Loretta Problemissa soittaa tuttua väkeä esimerkiksi Klamydiasta

Flogging Mollyn ja vastaavien kokoonpanojen suosima irkkupunk oli kuumista kuumin musiikkityyli jokunen vuosi sitten, mutta kotimainen Loretta Problem on alan konkari jo pidemmältä ajalta. Yhtye kertoo soittaneensa irkkuhenkistä punkrevittelyään jo ennen kuin genre tuli laajemmin muotiin, ja orkesteri jatkaa hyväksi havaitsemallaan linjalla myös uudella singlellään. Soundissa tulee nyt ensinäyttöön orkesterin Green n’ Gray -kappaleeseen tehty musiikkivideo, ja tämä sodan kauheuksia luotaava video onkin varsin taidokkaasti toteutettu tapaus. Katso ylempää.

Yhtyeen jäsenistössä vaikuttaa muun muassa Klamydiassa vuosina 1995–2000 operoinut Hantta Viinamäki. Hän kertoo tuoreen biisin saaneen innoituksensa koronapandemiasta ja koronarajoitusten alusta.

”Taustalla on ahdistava uhka, jota ei voi nähdä eikä koskea, mutta jonka voi tuntea joka hetki. Kappaleen valmistuminen lopulliseen muotoonsa otti aikansa, ja samalla muuttuva maailmantilanne toi sanoitukseen sotien ilmapiirin”, Viinamäki kertoo ja jatkaa:

”Mun tekstit kertoo aina siitä, miten näen ja koen ympäröivää maailmaa. Kertosäkeistö kuvaa maailman runteleman ihmisen kaipuuta kotiin. Missä koti on, sen voi jokainen tulkita omaa elämäänsä vasten, olipa se sitten rakkaat ihmiset, rauha tai Jumala.”

Loretta Problemin muut jäsenet ovat Maya Liittokivi (laulu), Jakke Aho (basso, laulu), Toni Lehtonen (rummut), Ziggy Lehtinen (kitara) ja Johanna Schwela (viulu). Yhtyeen Facebook-sivu löytyy täältä ja Instagram-kanava täältä. Bändin voi nähdä keikalla 3. joulukuuta Kuopion Ottopojassa.