Ensinäyttö: Wake Up Frankie yhdistelee raskaita soundeja aina 1980-luvun thrash-paahdosta nykypäivän tyylittelyyn

Taas olisi tarjolla tuoretta kotimaista raskasta rockia. Wake Up Frankie on Ranka Kustannuksen tuore kiinnitys, joka kertoo yhdistelevänsä elementtejä niin 1980-luvun thrashistä, 1990-luvun rockista kuin 2000-luvun metallisoundista. Orkesterin nimi nousi ensi kerran esille vuonna 2019 Tuska-Torstai-kisan voiton myötä, ja sen jälkeen bändi tehtaili muutamia omakustannejulkaisuja. Tänä vuonna tuli sitten levydiili, ja 9. syyskuuta ilmestyi bändin ensimmäinen single Rangan tuella. Nyt on puolestaan vuorossa tähän Ratatata-biisiin tehty musiikkivideo, katso se ylempää.

Ratatata on ensimmäinen maistiainen meidän tulevalta debyyttialbumilta ja esittelee hyvin bändin päivitettyä soundia. Homma on viety seuraavalle tasolle — kaikki on isompaa ja parempaa pysyen silti uskollisena Wake up Frankien omalle thrashrockille! Biisin tuotannosta, äänityksestä ja miksauksesta vastasi Joonas Parkkonen, jonka kanssa työskentely oli tosi opettava kokemus ja antoi paljon lisäboostia tekemiseen. Meille oli myös tärkeää tuoda bändin energinen meininki esiin visuaalisella puolella ja saada biisille näyttävä musavideo. Tekijäksi valikoitui Pekka Keränen, jonka visio osui hyvin yhteen bändin kanssa. Videosta välittyy hyvin meidän uusi ilme, mutta myös bändin ja Ratatata-sinkun asenne: elämässä tulee välillä kovia vastoinkäymisiä, mutta täältä silti tullaan täysillä”, yhtye kertoo sähköpostitse.

Orkesterin debyyttilevy on tulossa ensi vuonna, ja sitä esitellään vielä uusilla singlejulkaisuilla tämän vuoden aikana. Mikäli bändin livemeno kiinnostaa, sitä voi seurata Tampereen YO-talossa Lost in Music -klubifestareiden yhteydessä 29. syyskuuta. Helsingissä Wake Up Frankie soittaa heti perään 30. syyskuuta On the Rocksissa. Kokoonpanon Facebook-kanava löytyy täältä ja Instagram-sivu täältä.