Ensisoitto: Pelko-yhtyeen singlellä painajaisista löydetyt ystävät katoavat kauas vuorten taa

13.4.2023 09:24

Tummasävyistä rockia – tai ”traumarockia”, kuten yhtye itse tyylilajiaan nimittää – esittävä Pelko esittelee Soundin verkkosivujen välityksellä uuden kappaleen. Kuuntele haikean kaunis, oivaltavilla teksteillä varustettu Vuorten taa (ystävät painajaisten) yläpuolelta. Mikäli vanhan ajan mustahuulimusiikki on lähellä sydäntäsi, tätä ei ole mitään syytä jättää väliin!

Uusi biisi on irroitus toukokuussa julkaistavalta ep:ltä, joka on yhtyeen mukaan äänitetty vanhan ajan malliin kelanauhalle ja painettu kasetille. Kappale on myös Pelon ensimmäinen julkaisu kolmen vuoden tauon jälkeen.

“Meillä kaikilla on silloin tällöin painajaisia. Itselleni tyypillisiä painajaisia ovat maailmanloput, alasti julkisille paikoille joutuminen ja läheisten ihmisten menetykset. Lapsena kamalin painajainen oli uni hengenpolttajista, jotka olivat kopiokoneen näköisiä otuksia, joita koskettaessa kuoli. Aina kaikki painajaisessa ei kuitenkaan ole pahaa. Unessa on saattanut löytää syvän yhteyden ystävään, jonka kanssa haasteita selvittää, tai menetetyn läheisen tilalle on tullut joku uusi tärkeä ihminen”, laulun sanoittaja ja kitaristi Niilo Tenkanen kertoo tiedotteessa.

”Pelko treenaa nyt ihan uudella kokoonpanolla, johon minun ja Niilon lisäksi kuuluvat Kristian Autio kitarassa, Niilo Suihko rummuissa sekä ensimmäistä kertaa Pelossa koskaan myös kosketinsoittaja, joka on Konsta Erola. Niilo on viime aikoina säveltänyt käsittämättömän hyviä uusia biisejä, joista on alkanut hahmottumaan seuraava albumi”, laulaja ja basisti Saara Kemppainen kertoo samassa yhteydessä.

Ystävät painajaisten -ep:n julkaisukeikka soitetaan 19. toukokuuta Helsingin Semifinalissa. Mukana menossa häärää Musta valo -yhtye. Pelko-orkesterin Facebook-sivu löytyy täältä ja viralliset kotisivut täältä.

Lisää luettavaa