Entinen Linkin Park -basisti haastoi yhtyeen oikeuteen maksamattomista rojalteista – kiistaa yli 20 kappaleesta

11.11.2023 18:27

Basisti Kyle Christner on haastanut Linkin Park -yhtyeen oikeuteen maksamattomista rojalteista, uutisoi Billboard.

Los Angelesissa tällä viikolla oikeuteen jättämässään valituksessa basisti väittää, että hänelle ”ei ole koskaan maksettu penniäkään” työstään vuoden 2020 Hybrid Theory -albumin 20-vuotisjuhlajulkaisulla. Christnerin mukaan yhtyeen edustaja otti häneen yhteyttä viime huhtikuussa ja sanoi, että muusikolle oltiin velkaa rojalteja kokoelmaan sisältyneistä kappaleista. Christner väittää, että saamassaan sähköpostissa hänelle lupailtiin korvauksia kolmesta demosta ja kuudesta Hybrid Theory -ep:n kappaleesta.

Christner uskoo kuitenkin työskentelyään kuultavan kaikkiaan ”yli 20 kappaleella”. Hän ei omien sanojensa mukaan saanut enää yhteyttä edustajaan kyseltyään, miksi oli saamassa korvauksia niin pienestä kappalemäärästä.

”Christner vaikuttaa soittaneen vähintään Forgotten Demosin raidoilla 2, 3, 4, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ja 12 sekä LPU Raritiesin raidoilla 1, 2, 7, 13, 14, 16 ja 17, ja vielä B-Side Rarities- ja Hybrid Theory -ep:n raidalla 7”, haasteessa todetaan Rolling Stonen mukaan. Lisäksi Christner väittää auttaneensa usean Linkin Parkin alkuaikojen kappaleen sävellystyössä.

Christner piti itseään yhtyeen jäsenenä vuonna 1999 jolloin hän oli mukana bändin näytöskeikalla, joka johti lopulta levytyssopimukseen, mutta saaneensa potkut vähän ennen varsinaisen sopimuksen solmimista. Haasteen mukaan Shinoda ylisti kuitenkin Christnerin bassosooloa Hybrid Theory -sessioissa taltioidulla Could Have Been -kappaleella Twitch-striimissään pian juhlajulkaisun ilmestymisen jälkeen.

Basisti pyytää oikeutta päättämään kuka omistaa kiistanalaiset kappaleet ja laskemaan niiden tuotot. Christner hamuaa rojalteja, korkoja ja korvauksia lakimiestensä kulujen kattamiseksi. Haasteessa vastaajiksi on nimetty Linkin Parkin elossa olevat jäsenet Shinoda, Rob Bourdon, Brad Delson ja Joseph Hahn sekä Machine Shop Entertainment LLC ja Warner Records.

Lisää luettavaa