Entinen Red Hot Chili Peppers -kitaristi haastettiin oikeuteen – syytetään kuolemantuottamuksesta

11.7.2024 12:38

Entinen Red Hot Chili Peppers -kitaristi Josh Klinghoffer on haastettu oikeuteen, uutisoi TMZ. Rikosnimike on englanniksi wrongful death. Suomennettuna se on lähimpänä kuolemantuottamusta.

Klinghofferin väitetään ajaneen katumaasturilla Kaliforniassa sijaitsevassa Alhambran kaupungissa ja törmänneen katua kävellen ylittäneeseen 47-vuotiaaseen Israel Sancheziin. Sanchez kuoli myöhemmin saamiinsa vammoihin. Syytteen mukaan Klinghoffer ei jarruttanut ennen törmäystä.

Klinghofferin asianajaja Andrew Brettler ei lausunnossaan kiistä asiakkaansa olleen ratin takana.

”Kyse oli traagisesta onnettomuudesta”, Brettler sanoo. ”Josh pysähtyi heti tien sivuun törmättyään risteyksessä jalankulkijaan ja soitti hätänumeroon. Hän odotti että poliisi ja ambulanssi saapuivat paikalle. Hän tekee luonnollisesti yhteistyötä poliisin kanssa tutkimusten ajan. Tämä oli puhdas ja traaginen onnettomuus.”

Klinghoffer soitti Red Hot Chili Peppersissä vuodet 2009-2019, mutta sai väistyä John Fruscianten palattua kokoonpanoon. Kitaristi on soittanut myös Pearl Jamin ja Eddie Vedderin kiertueilla sekä tuurannut toista entistä Red Hot Chili Peppers -kitaristia Dave Navarroa Jane’s Addictionissa tämän toipuessa pitkittyneestä koronataudista.

Lisää luettavaa