Entinen REO Speedwagon -basisti Gregg Philbin on kuollut

Philbin oli mukana yhtyeen ensimmäisillä pitkäsoitoilla.
25.10.2022 11:20

REO Speedwagon -yhtyeen entinen basisti Gregg Philbin on kuollut. Laulaja Kevin Cronin vahvisti suru-uutisen julkaisemalla muistokirjoituksen Philbinille yhtyeen Facebook-sivuilla.

Philbin liittyi REO Speedwagoniin vuonna 1968 eli vuosi bändin perustamisen jälkeen. Hän soitti yhtyeen kuudella ensimmäisellä studioalbumilla sekä vuonna 1977 julkaistulla You Get What You Play For -livellä, josta tuli yhtyeen läpimurtolevy. Philbin lähti bändistä vuonna 1977.

”Hänen vaikutustaan ei sovi aliarvostaa. Kun Gregg lähti, hän vei mukanaan bändin progressiiviseen suuntaan nojaavan osan. Hänen lähestymistapansa bassonsoittoon oli samanlainen kuin legendaarisella John Entwistlellä. Heille molemmille basso oli enemmänkin liidisoitin. Mutta kun minun ja Gary Richrathin (kitara) kappaleista alkoi tulla kompakteja ja tarvitsivat perinteisempää basistia, joka soittaa yhteen rumpujen kanssa, Greggin tyylistä tuli ongelma ja hän lähti”, Cronin kirjoittaa.

”Mutta Gregg oli viisas, hauska, ihastuttava tyyppi. Häntä älykkäämpää kaveria on vaikea löytää. Hänellä oli pitkään terveysongelmia ja nyt hänen sielunsa on vapaa. Me kaikki rakastimme Greggiä ja suremme hänen kuolemaansa. Osanotot hänen läheisilleen ja ystävilleen. Tänään on surullinen päivä REO:n maailmassa.”

Lisää luettavaa