Entinen The Jam -nokkamies ei taida olla The Cure -fani – Paul Weller haukkuu Robert Smithiä lähes painokelvottomin sanoin

9.11.2022 13:41

Kuukausi sitten viimeksi Suomessa vieraillut The Cure -yhtye ja eritoten nokkamies Robert Smith nauttivat laajalti arvostusta ja faneja riittää. The Jam- ja Style Council -yhtyeissä vaikuttanut, sittemmin soolouralla ansioitunut Paul Weller ei kuitenkaan kuulu tähän isoon joukkoon.

Asia tulee harvinaisen selväksi, kun lukee Wellerin tuoretta Record Collectorin pitkää erikoishaastattelua. Kun toimittaja mainitsee, että eräs Noel Gallagherin, jonka kanssa Weller on erittäin hyvää pataa, tulevalla levyllä oleva kappale muistuttaa erittäin paljon The Curen A Forest -hittiä, Weller vallan tulistuu.

”Ihan totta?! En voi vittu sietää heitä. Se yksikin vitun läski mulkku huulipunineen ja muine paskajuttuineen. Hänhän on minun ikäiseni, eikö olekin?” Weller puuskahtaa Robert Smithiin viitaten.

”Hän on täysi kyrpä. En pidä hänestä. Siinä onkin joku, jonka kanssa voisin tehdä töitä. Läpsäisisin häntä tai jotain vastaavaa.”

Wellerin kommenteista uutisoineen Classic Rock -lehden toimittaja arvelee Wellerin vihan kenties kumpuavan Smithin jo vuonna 1985 antamasta haastattelusta, jossa Smith totesi, ettei punk ollut poliittinen liike vaan progedinosauruksiin kyllästyneet ihmiset halusivat vain kuulla musiikkia, jonka tahdissa voi tanssia.

”Täytyy olla erityisen typerä uskoakseen jonkun Paul Wellerin kaltaista tyyppiä”, Smith totesi lisäten kuitenkin vielä mairean hymyn kera: ”Täytyy olla erityisen typerä uskoakseen minun kaltaistani tyyppiä.”

Lisää luettavaa