Entinen Van Halen -laulaja pahoittelee paljastuksiaan Eddie Van Halenin pimeästä puolesta – ”Suhteilla ei ole aina onnellisia loppuja”

Rob Latour/Shutterstock/All Over Press

Van Halenissa vuosina 1985-1996 ja 2003-2005 laulanut Sammy Hagar kertoo katuvansa avautumistaan Eddie Van Halenin pimeästä puolesta. Mies käsitteli aihetta vuoden 2011 Red – sensuroimaton rock-elämäni -elämäkertakirjassaan.

Teoksessaan Hagar kuvailee Eddien muuttuneen yhteistyön loppua kohden ”todella vihaiseksi juopoksi” ja valittelee, kuinka vuoden 2004 reunion oli ”viheliäisintä ja synkintä selkäänpuukotusta, johon olen eläissäni sotkeutunut.”

Inside With Paulo Baronin haastattelussa Hagar sanoo katuvansa tätä nykyä kirjoituksiaan.

”Enemmän kuin mitään, johtuen Eddie Van Halenin ennenaikaisesta ja traagisesta kuolemasta, pahoittelen sydämeni pohjasta hänen pimeän puolensa paljastamista, enkä usko kenenkään haluavan kuulla siitä nyt mitään, mutta valitettavasti se löytyy kirjasta”, Hagar sanoo. ”Se on totta – kaikki on totta. En voi sanoa, että ’Ei, minä vain valehtelin’ – ei, ei ei. Jos kirjoittaisin kirjan tänään, käsittelisin vain kaikkea hyvää Eddiestä, sillä hän oli loistava, nerokas kitaristi ja upea ystävä ja partneri – kunnes kaikki meni pieleen, kuten kaikki muukin. Kaikki jotka ovat kokeneet avioeron tai eronneet tyttö- tai poikaystävästään, tietävät miten se menee. Suhteilla ei ole aina onnellisia loppuja. [Eddiellä ja minulla] oli onnellinen loppu – luojan kiitos – mutta sitä ennen bändin päätös ei ollut sellainen. Mutta luojan kiitos saimme asiamme järjestykseen.”

”Hän oli maailman kultaisin kaveri kun tapasin hänet”, Hagar jatkaa. ”Kun Eddie Van Halen käveli pukuhuoneeseeni Bostonin ja Black Sabbathin kanssa soittamallani keikalla Anaheim Stadiumilla, hän oli yksi kultaisimmista ja vaatimattomimmista ihmisistä joita olen koskaan tavannut. Ajattelin, että ’Kuinka tämä kaveri voi soittaa niin mahtavasti ja olla noin nöyrä?’ ’Se on mahdotonta. Hänen sisällään täytyy olla tuli, jota hän peittelee’, tuumin. Ja kun se tuli pääsi valloilleen, se olikin sitten melkoinen roihu – todellinen tulivuorenpurkaus.”

Hagar on aiemmin kertonut saaneensa asiat sovittua Van Halenin kanssa ennen kitaristilegendan kuolemaa lokakuussa 2020.