Entinen yhtyetoveri: AC/DC-keulakuva Bon Scott oli ”saanut tarpeekseen koko sirkuksesta” ennen kuolemaansa

AC/DC-keulakuva Bon Scottin entinen yhtyetoveri kertoo edesmenneen rockjumalan todenneen, että oli ”saanut tarpeekseen koko sirkuksesta” viimeisellä Australian-matkallaan.

Vuoden 1979 kesällä julkaistun Highway to Hell -albumin jälkimainingeissa kansainvälisen läpimurron kynnyksellä kolkutellut AC/DC oli asemassa, josta juhlimiselle person Scottin olisi luullut nauttivan. Miehen entinen Fraternity-yhtyetoveri Sam See kuitenkin väittää todellisuuden olleen aivan toinen.

”Hän kävi moikkaamassa kaikkia viimeisellä Australian-reissullaan ennen paluutaan Lontooseen”, kitaristi/kosketinsoittaja kertoo Classic Rock -lehdelle. ”Pidin sitä aina aika aavemaisena juttuna. Hän sanoi olevansa kyllästynyt koko sirkukseen. Siihen mennessä he olivat päässeet sen verran menestyksen makuun, että hän olisi voinut ostaa pubin ja rokata paikallisesti. En tiedä.”

Fraternity-kumppaneille Scott oli ”kovaa juova, polttava ja röyhistelevä rock’n’roll-soturi”, mutta miehessä oli toinenkin puoli.

”Hän oli oikeasti mukava hemmo”, See sanoo. ”Hän vain sattui olemaan rocktähti. Hyvä jätkä, joka tykkäsi juhlia.”

Juhlat loppuivat lopulta vuonna 1980, kun 33-vuotias Bon Scott menehtyi ystävänsä autossa nukkuessaan alkoholimyrkytykseen.

”Bon oli hieno tyyppi, ihan vain yksi kavereista”, toinen Scottin Fraternity-toveri John Freeman muistelee. ”Me kaikki ikävöimme häntä edelleen.”