Entiset Megadeth-muusikot lähtevät yhteiskiertueelle – Esittävät bändin alkuaikojen levyjä kokonaisuudessaan

Ellefson, Young ja Poland yhdistävät voimansa.
28.7.2022 13:41

Thrash metal -suuruus Megadethin riveissä vaikuttaneet basisti David Ellefson ja kitaristi Jeff Young lähtevät syksyllä kiertueelle, jonka merkeissä he soittavat kokonaisuudessaan Megadethin vuoden 1985 debyyttilevy Killing Is My Business… And Business Is Goodin sekä kolmannen pitkäsoiton So Far, So Good… So Whatin (1988). Erikoisvieraana kiertueen ensimmäisillä keikoilla on mukana niin ikään Megadethin riveissä vaikuttanut kitaristi Chris Poland.

Kings Of Thrash: The Mega Years -niminen kiertue alkaa lokakuussa ja sen ensimmäiset neljä etappia on nyt julkistettu. Kolmikko esiintyy San Diegossa, Phoenixissa, Las Vegasissa sekä West Hollywoodissa. Ellefsonin, Youngin ja Polandin lisäksi lavalla ovat rumpali Fred Aching sekä kitaristi-laulaja Chaz Leon.

David Ellefson oli mukana perustamassa Megadethia Dave Mustainen kanssa vuonna 1983 ja pysyi bändissä aina vuoteen 2002 asti, jolloin koko yhtye laitettiin hetkeksi telakalle. Bändi aktivoitui taas 2004, mutta ilman Ellefsonia. Ellefson palasi kuitenkin bändiin taas vuonna 2010, kunnes sai viime vuoden keväällä potkut, kun basistin ja nuoren naisfanin välisiä seksuaalissävytteisiä viestittelyjä ja videopuheluita vuosi julkisuuteen.

Chris Poland puolestaan liittyi bändiin 1984 ja oli mukana esikoispitkäsoitolla, mutta lähti bändistä levyn promokiertueen aikana. Hän kuitenkin palasi takaisin bändiin vielä saman vuoden lopussa. Mustaine erotti Polandin sekä silloisen rumpalin Gar Samuelssonin vuonna 1987 ennen So Far, So Good… So What! -albumin äänityksiä ja Polandin tilalle pestattiin Jeff Young. Young soitti So Far, So Good… So What! -levyllä sekä sitä seuranneella kiertueella, kunnes sai lähtöpassit 1989. Poland toimi sessiokitaristina Megadethissa vielä vuosina 1990 sekä 2004 ja hänen soittoaan voi kuulla Rust In Peace -albumin (1990) demoilla sekä vuoden 2004 The System Has Failed -pitkäsoitolla.

Ellefson ja Young nousivat yhdessä lavalle viime keväänä Whisky A Go Go -baarissa järjestetyssä Ultimate Jam Night -tapahtumassa. Tämä oli ensimmäinen kerta sitten vuoden 1988 Monster Of Rock -festivaalin, kun Ellefson ja Young soittivat yhdessä Megadethin tuotantoa.

Lisää luettavaa