Erittäin harvinainen ensipainos Princen aikanaan hylkäämästä levystä myytiin ennätyshintaan

Tätä levyä ei ihan jokaisen taskurahoilla saa hankittua.
7.8.2018 08:42

Kaikista Prince-harvinaisuuksista The Black Albumin ensipainos lienee se kaikkein harvinaisin. Levyn oli tarkoitus ilmestyä Sign o’ the Timesin jälkeen vuonna 1987, mutta artistisuuruus hylkäsi levyn ja määräsi sen vedettäväksi pois sekä kaikki painetut kopiot tuhottavaksi. Warner Bros. julkaisi levystä virallisen, rajoitetun painoksen vuonna 1994 ja se on julkaistu myös suoratoistopalvelu Tidalissa, mutta säilyneet ensipainokset sekä levitykseen ehtineet promoversiot ovat tänä päivänä jokaisen keräilijän unelma.

Ja tämän unelman hankkimiseen ei luonnollisesti riitä ihan pienet taskurahat. Viimeisin Discogsin kautta myyty kopio The Black Albumin vinyylistä maksoi ennätykselliset 27 500 dollaria, mikä tekee siitä kalleimman sivuston kautta myydyn levyn. Myös edellinen ennätys kuului samaiselle albumille; vuonna 2016 The Black Album vaihtoi omistajaa 15 000 dollarilla.

Harvinaisuudesta on maksettu enemmänkin: The Black Albumista pulitettiin alkuvuodesta eräässä huutokaupassa hulppeat 42 298 dollaria. Siitä on kuitenkin vielä reilusti matkaa Guinnessin ennätystenkirjan maailman kalleimman levyostoksen pallille, jota pitää hallussaan John Lennonille kuulunut kopio The White Albumin vinyylistä. Kyseinen levy vaihtoi omistajaa Ringo Starrin huutokaupassa 790 000 dollarilla.

Lisää luettavaa