Princen perilliset nostaneet oikeusjutun laulajaa hoitanutta sairaalaa ja apteekkiketjua vastaan

Perikunta syyttää tahoja kuolemantuottamuksesta ja virkavelvollisuuden laiminlyönnistä.
25.4.2018 09:18

Princen kuolinsyyntutkinta saatiin viime viikolla päätökseen eikä viranomaisilla ollut syytä tai tarpeeksi näyttöä nostaa asiassa rikossyytteitä. Niinpä edesmenneen muusikon perilliset ovat nostaneet oikeusjutun illinoislaista sairaalaa sekä apteekkiketjun työntekijöitä kohtaan.

The New York Times uutisoi perikunnan nostaneen kanteen Illinoisin Molinessa sijaitsevaa Trinity Medical Centeria kohtaan, jossa Princeä hoidettiin vain viikkoa ennen laulajan kuolemaa. Juuri Atlantassa keikan heittänyt laulaja joutui tekemään tuolloin hätälaskun Illinoisissa otettuaan yliannostuksen Percocetia. Princen tila saatiin vakaaksi Narcan-lääkkeellä, mutta tämä kieltäytyi tarkemmista tutkimuksista kuten veri- ja virtsakokeista. Viikkoa myöhemmin Prince löydettiin kotoaan Paisley Parkista fentanyylin yliannostukseen menehtyneenä.

Syytteen mukaan Princen kohtalo olisi voitu estää, mikäli Trinity Medical Centerissä olisi tunnistettu oireet opioidiyliannostukseksi ja todettu lääkeriippuvuus tarkemmissa tutkimuksissa. Sairaalaa, Princeä hoitanutta lääkäriä sekä ”konsulttina” toiminutta farmaseuttia syytetään kuolemantuottamuksesta ja virkavelvollisuuden laiminlyönnistä.

Laiminlyönnistä syytetään myös Walgreens-apteekkiketjua ja sen työntekijöitä, joilta Prince hankki väärennettyjen reseptien avulla kipulääkkeitä. Sairaalan tai apteekkiketjun edustajat eivät ole kommentoineet syytteitä.

”Mitä Princelle tapahtui, tapahtuu useissa perheissä ympäri Amerikkaa. Hänen läheisensä toivovat, että tapaus nostaa tämän epidemian valoon ja auttaa taistelussa sitä vastaan. Jos Princen kuolema auttaa pelastamaan henkiä, silloin kaikkea ei ole menetetty”, perikunnan asianajajat George Loucas ja John Goetz toteavat maanantaina julkaistussa tiedotteessa.

Lisää luettavaa